„Google“ keičia veidą

Balsas.lt

 

 

Bendrovė „Google“ pradėjo bandyti naują „Google Search“ tinklalapio versiją. Kaip atrodytų naujas „Google.com“ veidas, jau galima pamatyti ir patiems. Garsusis titulinis „Google.com“ puslapis naujoje versijoje labiausiai išsiskiria mėlynos spalvos mygtukais, tačiau paieškos rezultatų pateikimas atrodo visai kitaip, skelbia „Webmonkey“. „Google“ naujoves akylai stebintys šios interneto paslaugų ir technologijų milžinės entuziastai praneša, kad bendrovė pradėjo testuoti naują „Google Search“ sąsają.

 

Ar siūlomas jos prototipas bus patvirtintas ir pakeis dabartinį „Google“ paieškos veidą, dar neaišku. „Google“ garsėja savo kruopštumu ir atsakingumu, pateikiant rinkai savo naujoves, tad siūlomų permainų gali tekti palūkėti. Tačiau jau dabar kiekvienas gali patikrinti, ar siūlomos paieškos funkcijos permainos jam patiks.

 

Tam tereikia įkelti į naršyklės adresų laukelį šį „JavaScript“ kodo fragmentą. Kadangi jis aktyvuos naują „Google“ „sausainėlį“ (cookie), prieš tai reikėtų atsijungti nuo savo „Google“ paskyros, jei buvome jau prisijungę. Tai padarius reikia atnaujinti naršyklės rodomą „Google.com“ tinklalapį, ir prieš jūsų akis iškils šiuo metu „Google“ bandomas naujosios paieškos veidas.

 

 

 

Pasak „Webmonkey“, labiausiai pasikeitęs paieškos rezultatų pateikimo puslapis. Kairėje jo pusėje atsiranda nuolatinė pasirinkimų skiltis, kurioje galima nustatyti norimus paieškos rezultatų „išgryninimo“ variantus. Atidžiau panagrinėję naują puslapio dizainą pastebėsite, kad iš esmės šoniniame meniu atsirado tik viena viršutinėje tinklalapio dalyje nematyta paieškos parinktis – galimybė pamatyti rezultatus iš įvairių interneto forumų.

 

„Google“ kol kas nekomentuoja galimų savo paieškos veido pokyčių ir neskelbia, kada planuoja baigti pertvarkytos paieškos sąsajos bandymus.