Į Lietuvą atvykęs Kalėdų Senelis iš Laplandijos ragina gripą įveikti gerumu

ATN.LT

 

 

Lietuvoje siaučiančio gripo nepabūgęs tikrasis Kalėdų Senelis iš Laplandijos Joulupukki penktadienį Vilniaus oro uoste jį pasitikusius vaikus ragino šypsotis, būti laimingus, nes tik tuomet gripas jų nenuskriaus. Joulupukki pasveikinęs lietuviškasis kolega Kalėda tėveliams sakė, kad šiemet geriausia dovana jų vaikams – česnakų girliandos. Iš lėktuvo Vilniaus oro uoste iš pradžių tik galvą iškišusį Kalėdų Senelį kaipmat savo dainomis ir šokiais pasveikino pusšimtis tautiniais drabužiais bei šventinėmis kaukėmis pasipuošusių ir Suomijos vėliavėlėmis mojuojančių vaikų, būrys žurnalistų.

 

Raudonais drabužiais apsivilkęs ilgabarzdis Senelis iš savo maišo traukė dovanas, linkėjo smagių švenčių, mielai su visais fotografavosi ir sakė, kad joks gripas jam nesutrukdytų aplankyti pasaulio vaikų.

„Taip, aš žinau, kad daug vaikų ir suaugusiųjų serga gripu, todėl šiemet jiems atvežiau labai daug šilumos. Jei būsite laimingi, tai ir nesirgsite”, – sakė Kalėdų Senelis.
Jam antrino ir lietuviškasis Kalėda, labai džiaugsmingai sutikęs savo kolegą.

 

„Valgykite daug česnakų, būkite laimingi, nesusiraukę, tai joks gripas nepuls. Juk dažniausiai ir serga tie, kurie susiraukę, susitraukę vaikšto”, – sakė Kalėda. Paklaustas, ar pasaulinė ekonomikos krizė nesutrukdys visų vaikų nudžiuginti dovanomis, Kalėdų Senelis iš Laplandijos tik nusijuokė, esą kiekvienos Kalėdos jam savotiškas sunkmetis.

 

„Kiekvieną gruodį man ir mano pagalbininkams Laplandijoje prasideda didieji darbai, todėl man Kalėdas visada galima laikyti sunkmečiu. Tačiau dar nebuvo taip, kad vaikai liktų nepasveikinti, ir tikrai nebus. Per Kalėdas svarbiausia – šiluma”, – tikino Joulupukki.

 

Po sutiktuvių Kalėdų Senelis išvažiavo lankyti globos namuose gyvenančių vaikų. Tris dienas Lietuvoje viešėsiąs Senelis taip pat aplankys kauniečius, dalyvaus tradicinėje Kalėdų labdaros mugėje.

 

Tai jau septintasis tikrojo Kalėdų Senelio apsilankymas šalyje. Joulupukki gyvena šiaurės pašvaistėmis garsėjančiame Suomijos mieste Rovaniemyje – Laplandijos sostinėje. Į šį šalia Šiaurės poliarinio rato esantį miestą jis atvyko 1950 metais iš savo slaptos buveinės viename kalne Laplandijos rytuose.

 

Ten pat yra įsikūręs Kalėdų Senelio biuras ir paštas, į kurį kasmet iš viso pasaulio plūsta vaikų laiškai iš viso pasaulio.

 

www.atn.lt