„Ventos“ pagrindinė mokykla paminėjo Tarptautinę tolerancijos dieną

 

 „Ventos” vidurinės mokyklos mokiniai aktyviai prisijungė prie pilietinės akcijos „Tolerancija pasauliui“. Kiekviena klasė šiandien iš pat ryto sunešė po 5 dideles kartonines dėžes, iš kurių  mokyklos paradiniame kieme sudėliojo T raidę – šios dienos simbolį ir uždegė žvakutes. Toleranciją šiai dienai, mokiniai parodė apsirengdami žaliai arba savo rūbą papuošdami žalios spalvos detale.

 

Žalia spalva – pusiausvyros, lojalumo, ramybės, tobulėjimo, laisvės simbolis.

Pirmoji pamoka buvo skirta pokalbiui su mokiniais apie toleranciją platesniam kontekste, juk pasaulis yra įvairus, pilnas spalvų ir veiklos. Mokiniai kartu su mokytojais rinko tinkamiausią Tolerancijos žodžio sinonimą – lojalumas, kompromisas, draugiškumas, pagarba, kantrybė, supratimas, vertinimas, pakantumas.

 

 

Pertraukų metu prie aktų salės veikė foto laboratorija „Pasisveikink ir būsi pasveikintas“, buvo kuriamas asambliažas iš butaforinių marškinėlių – „Mano nuotaika šiandien“.

 

 

Po pietų etikos mokytoja Regina Dirginčienė ir tikybos mokytoja Rūta Urbonavičiūtė vedė atvirą pamoką „Aš už toleranciją. O tu?“ ir apibendrino visos dienos veiklas.

 

Mokyklos bendruomenė nuoširdžiai dėkoja dailės, etikos, tikybos, technologijų, pradinių ir kitų dalykų mokytojams, 8d klasės mokiniams, prisidėjusiems prie akcijos įgyvendinimo.

 

www.infomazeikiai.lt