Mažeikiuose lankėsi svečiai iš Seinų

Spalio 8 d., penktadienį, Mažeikių rajono savivaldybės meras Vilhelmas Džiugelis, mero pavaduotojas Rimantas Norkus, Švietimo skyriaus vedėjas Apolinaras Stonkus ir Ryšių su visuomene skyriaus vedėja Virginija Steponavičienė susitiko su delegacija iš Seinų miesto (Lenkija) ir Židikų Marijos Pečkauskaitės vidurinės mokyklos direktore Rima Širvinskiene, jos pavaduotoja Laima Bartkuviene.

Meras V. Džiugelis papasakojo svečiams apie Mažeikių rajoną, Švietimo skyriaus vedėjas A. Stonkus supažindino su švietimo situacija.

 

Svečiai savo ruožtu pristatė Seinų miestą ir gimnaziją. Susitikimo metu pasidalinta patirtimi, aptartos problemos, galimi jų sprendimo būdai.

 

Praėjusiais metais Židikų Marijos Pečkauskaitės vidurinė mokykla pasirašė bendradarbiavimo sutartį su Seinų gimnazija. Pasak L. Bartkuvienės, abi mokyklas suvedė pernai Židikuose vykęs sakralinės muzikos festivalis.

 

„Žinodami, kad lenkai yra nepaprastai dvasingi, pakvietėme juos į sakralinės muzikos festivalį. Jame bendraudami su svečiais iš Seinų labai susidraugavome. Gimė daug minčių apie bendrus projektus, renginius.

 

Seinų gimnazistai dalyvavo dvi davaites pas mus vykusioje dailės studijoje“, – pasakojo direktorės pavaduotoja.

 

Netrukus Židikų Marijos Pečkauskaitės vidurinė mokykla sėkmingai įsitraukė Comenius daugiašalės partnerystės projektą „Energy for tomorrow“. Dalyvauti šiame projekte židikiškiai pakvietė ir Seinų gimnaziją.

 

„Dabar drauge su lenkais ruošiamės į Bulgarijoje vyksiantį daugiašalės partnerystės projekto pirmąjį steigiamąjį seminarą, kuriame dalyvaus partneriai iš Rumunijos, Ispanijos, Italijos, Turkijos ir Suomijos“, – tęsė pasakojimą L. Bartkuvienė.

 

Mažeikių rajono savivaldybė, ryšių su visuomene skyrius.

 

{parasas}