Didžiojoje Britanijoje žiemos šventėms – „krizinė“ Kalėdų eglutė

Alfa.lt

 Ekonominio nuosmukio laikotarpiu artėjant pagrindinėms žiemos šventėms, Didžiosios Britanijos prekybininkai siūlo išeitį – įsigyti „krizinę“ Kalėdų eglutę (angl. crisis tree). Šiais metais Londone madingiausia turėti ne tradicinę žaliaskarę kalėdinę eglutę, o pagamintą iš vielos ir suklijuotų popieriaus skiaučių (angl. papier mache). Sostinėje per šias žiemos šventes londoniečių namus papuoš į nudžiūvusį ir baltais aerozoliniais dažais nupurkštą medį panašūs kūriniai su keliais plastmasiniais žaisliukais bei neryškiomis lemputėmis.
Manoma, jog naujoji eglutė turėtų tapti simboliniu priminimu, kad praėję metai buvo nelengvi.

 

 

Vienas iš svarbiausių Kalėdų akcentų pirkėjus vilioja nedidele kaina ir aukščiu, siekiančiu 2 metrus. „Naujovė“ kainuoja apie 50 svarų sterlingų (apie 193 litus) ir yra kelis kartus pigesnė už natūralią eglutę.

 

Dviejų su puse tūkstančio Kinijoje pagamintų „krizinių“ eglučių siunta sostinėje buvo išpirkta iki Šv.Kalėdų likus pusantro mėnesio. Parduotuvių darbuotojai džiaugiasi pelnu, kadangi niekas nesitikėjo tokios netradicinės išvaizdos eglutės paklausos.

 

Neatmetama galimybė, kad tokia eglutė bus pastatyta ir Bakingemo rūmuose. Taip būtų parodyta, kad Anglijos karališkoji šeima solidarizuojasi su šalies gyventojais.