Korėjietė egzaminą vairuotojos teisėms gauti išlaikė tik iš 950 karto

Valstietis.lt

 Viena Pietų Korėjos gyventoja tik iš 950 karto ketvirtadienį išlaikė egzaminą raštu vairuotojos teisėms gauti, penktadienį praneša naujienų agentūra „RIA Novosti”. 68-erių metų Cha Sa-soon (Ča Sasun) nuo 2005 metų Čondžu miesto policijoje beveik kasdien laikė egzaminą vairuotojos teisėms gauti. Šį vasarį apie atkaklią korėjietę sužinojo užsienio žiniasklaidos priemonės, kurios parašė, kad ji vėl neišlaikė egzamino, tąkart dar 771 kartą.

 

Kad egzaminas būtų išlaikytas, būtina surinkti ne mažiau kaip 60 balų iš 100 galimų. Cha ketvirtadienį pavyko surinkti kaip tik 60 balų. Be abejo, moteris pasiekė rekordą – taip šią situaciją komentavo vienas policijos karininkų, dirbantis testų atlikimo skyriuje. Kitas jo kolega net žadėjo pats pagaminti memorialinę lentą, kai Cha išlaikys egzaminą.

 

Dabar, kad gautų ilgai lauktas teises, pagyvenusi ponia turės išlaikyti vairavimo egzaminą. Vietos žiniasklaidos priemonės pranešė, kad Cha prekiauja produktais ir buitine technika. Savo prekes ji vežiojasi pačios stumiamais ratukais, ir dabar, norėdama išplėsti savo verslą, ji nori įsigyti automobilį. Policijos skaičiavimais, egzaminui raštu moteris išleido apie 4,2 tūkst. dolerių.