Žmona alergiška vyro spermai

Balsas.lt

 Jaunavedžių pora baiminasi, kad negalės susilaukti vaikų, nes žmona yra alergiška sutuoktinio spermai. Julie Boyde (26) ir jos vyras Mike‘as (27) šią problemą pastebėjo per pirmą vedybinę naktį, kai jie pirmą kartą pasimylėjo be prezervatyvo. Iki vedybų pora draugavo dvejus metus, bet visą tą laiką naudojo apsaugos priemones.

 

Ponia Boyde iš Ambridge‘o, Pensilvanijos valstijos, pasakojo: „Iki tol mes buvome labai atsargūs, naudojome prezervatyvus. O po vestuvių jau buvome pasirengę pradėti kūdikį. Tačiau skausmas, kurį jaučiau po sueities, buvo toks, lyg kažkas mane iš vidaus badytų adatomis, tai toks skausmingas deginimo pojūtis“.

 

Gydytojai negalėjo paaiškinti, kodėl moteris po sueities jaučia skausmą, kol jos draugui nekilo mintis, kad ji gali būti alergiška savo vyro spermai. Moteriai buvo nustatytas padidintas jautrumas spermos plazmai, dėl ko ir kyla nemalonūs pojūčiai.

 

Sinsinačio medicinos centro gydytojas Andrew Goldsteinas sakė: „Moters organizmas atpažįsta sėklą kaip svetimus baltymus, taip pat būna ir tuo atveju, kai žmogus alergiškas riešutams ar žiedadulkėms. Tai sukelia pabrinkimą, deginimą, nervų šaknelių uždegimą“.

 

Gydytojo kolega Jonathanas Bernsteinas pasiūlė būdą, kaip įveikti šią alergiją. Aptikęs pono Boyde‘ spermoje baltymus, kurie sąlygoja alerginę reakciją jo žmonai, jis sukūrė serumą, turintį įveikti susirgimą. Deja, nors tokiu būdu anksčiau jau buvo pavykę išgydyti keletą porų, šiems amerikiečiams serumas nepadėjo. Dabar Boyd‘ei jau planuoja įsivaikinti mažylį.