Gripo profilaktika: nuo česnako iki sekso

ATN.LT

 

 

Sparčiai plintant kiaulių gripui ne tik ieškoma naujų apsisaugojimo priemonių nuo virusų, bet ir iš užmaršties prikeliami seniai patikrinti gydymo būdai. Tačiau ar daug atsiras išdrįsiančių ignoruoti tradicinę mediciną ir nuo mirtinos ligos gydytis, tarkim – seksu – dar klausimas. Visgi nuo seno patikrinti būdai, kaip antai, svogūnais ir česnakais sustiprinti organizmo imunitetą daugeliui atrodo visiškai priimtini ir vartotini greta naujausių farmacinių preparatų.

 

Tarp populiarių ir ne itin autentiškų, tačiau liaudiškais vadinamų receptų patariama atitolinti gripą kūną apsitrinant spiritu, o taip pat geriant aviečių arbatą su citrina.

 

Česnaką siūloma ne valgyti, o daryti jo inhaliacijas kvėpuojant per marlę, kurioje sluoksniais sudėliotos supjaustyto česnako riekelės. Teigiama, kad pakvėpavus tokiu „išvalytu“ nuo gripo užkrato oru įgijama patikima apsauga nuo viruso.

Pasigilinus į liaudies patirtį galima būtų priskaičiuoti daugiau nei kelias dešimtis „antigripino“ trauktinių, o taip pat įvairių antpilų, gaminamų iš vaistinių bei daržo augalų.

 

Visgi neįprasčiausiai skambėtų patarimas įsisenėjusį gripą, peraugusį į pleuritą, gydyti … dainavimu, kuris šiuo atveju atlieka ne estetinę, o kvėpavimo takų mankštos funkciją. Tiesa, tokiai profilaktinei priemonei nuo gripo kaip dainavimas tradicinės medicinos atstovai neskuba reikšti savo pritarimo. Jie atvirkščiai, dažniau pabrėžia, kad skaudančios gerklės nevertėtų varginti net kalbėjimu.

 

Ieškančius patikimos apsaugos nuo gripo medikai pradžiugino kitu netradiciniu ir ne mažiau patrauklesniu už dainavimą metodu – tai seksas, kuris suteikia puikią profilaktiką nuo peršalimo ligų ir apsaugo nuo virusų. Taip mano daugelio Europos šalių gydytojai. Tereikia laikytis dviejų sąlygų – seksu būtina mėgautis reguliariai, tačiau saikingai.

 

www.atn.lt