Įkliuvo rusiškų vaistų pardavėjos

Ketvirtadienį ir penktadienį Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai, tikrindami Tauragės miesto prekyvietes, nustatė dvi moteris, neteisėtai prekiavusias rusiškais vaistais ir vaistiniais preparatais.

Tauragiškė O. G. prekybos vietoje turėjo net 119 rūšių vaistų ir 39 pakelius cigarečių su rusiško pavyzdžio banderolėmis.

Kita pardavėja G. V. be  įvairių Rusijoje pagamintų higienos priemonių pirkėjams siūlė ir 6 rūšių medicininių preparatų ampulių, tablečių, kapsulių ir tepalų pavidalu.

Abi prekiautojos policijai yra gerai žinomos. Moterys, nepaisydamos joms skiriamų nuobaudų, reguliariai pažeidinėja ne tik prekybos vaistais, bet ir akcizais apmokestinamų prekių laikymo ar realizavimo nustatytą tvarką.

 

Policija gyventojus įspėja, kad turgavietėse parduodami vaistai gali būti ypač kenksmingi sveikatai. Neretai šie preparatai yra laikomi netinkamomis sąlygomis, pažeidžiamos jų pakuotės, parduodami ir pasibaigusio galiojimo termino vaistai bei medicininiai preparatai.

 

Vaistų, neteisėtai parduodamų turgavietėse, kokybės ir sudėties nekontroliuoja ir netvirtina jokia vartotoją sauganti tarnyba, dauguma jų nėra registruoti Europos Sąjungoje, jų neskiria joks gydytojas, todėl gyventojai, užsiimantys savigyda, tokiais preparatais ypač rizikuoja savo ir artimųjų sveikata ir gyvybe.

 

Neteisėtas vertimasis vaistais asmenims užtraukia baudą nuo 500 Lt iki 1 000 Lt su prekių konfiskavimu.

 

Tauragės aps. VPK informacija

 

{parasas}