Benamis susikrovė turtus rinkdamas tuščius butelius

Alfa.lt

 Rusijoje vienas 63 metų benamis sukaupė nemenką turtą, surinkęs ir pardavęs tūkstančius tuščių butelių, bei tapo biržos makleriu, antradienį pranešė vienas populiarus Rusijos bulvarinis dienraštis.
Vilkintis stilingą purpurinį kostiumą ir dėvintis prie jo priderintus violetinės spalvos papuošalus Leonidas Konovalovas sakė laikraščiui „Tvoj Den“, jog nuo praeitų metų rudens, kai Rusijai smogė ekonomikos nuosmukis, jis per dieną surinkdavo apie 2 tūkst. butelių.

 

„Dėl krizės rusai geria daugiau, o tai man padėjo pakilti iš šiukšlyno“, – aiškino buvęs inžinierius iš Rytų Sibiro pramoninio miesto Kemerovo, kuris pastaruosius 20 metų gyveno visiškame skurde.

 

Benamiai Rusijoje dažnai matomi uoliai besirausiantys šiukšlėse, ieškodami butelių ir skardinių, kuriuos jie gabena į supirktuves. Už stiklinį butelį galima gauti apie 2 rublius (16 centų).

 

Barzdos neatsisakęs buvęs benamis sakė, jog du vaikaičiai padrąsino jį išmėginti laimę akcijų biržoje. L. Konovalovas sakė, kad per savo pirmąją biržos operaciją jis įsigijo akcijų už 50 tūkst. eurų (172,6 tūkst. litų).