Pokalbių programai "Skype" iškilo grėsmė

Vilniausdiena.lt

 

Dėl teisinių ginčų visame pasaulyje naudojamos programos „Skype“ ateitis gali atsidurti pavojuje, pranešė internetinės komunikacijos sistemą valdanti bendrovė „eBay“. Jei „Skype“ praras teisę naudoti dalį programinės įrangos ir negalės sukurti tinkamo pakaitalo, tokio verslo kaip dabar „Skype“ tęsti nebegalės, ketvirčio ataskaitoje teigė „eBay“.

 

Tačiau nėra jokių ženklų, kad „Skype“ neliktų jau artimiausiu metu, tad   jo vaizdo skambučių ir telefoninėmis paslaugomis besinaudojantys daugiau kaip 480 mln. registruotų vartotojų turėtų lengviau atsikvėpti.

 

Mažai tikėtina ir tai, kad teisinis ginčas su programinę įrangą kūrusia kompanija „Joltid“ bus išspręstas greitai, informuoja CNN.

„Joltid“ skundžiasi, jog „Skype“ pažeidė technologijos naudojimo licenzijos susitarimą. „Skype“ Didžiojoje Britanijoje padavė kompaniją į teismą, teigdama, jog ši negali nutraukti susitarimo. „Joltid“ pateikė priešieškinį, įrodinėdama, kad „Skype“ pažeidė susitarimą.

 

Teismo posėdis vyks 2010 metų birželį, praneša „eBay“.

„Nors „Skype“ pasitiki savo teisine padėtimi, išlieka priešingo rezultato galimybė, jei ginčo nepavyks išspręsti derybomis. „Skype“ jau pradėjo kurti alternatyvią technologiją. Tačiau jos vystymas gali būti nesėkmingas, o jei ir pasiseks – ji gali netekti savo funkcionalumo ir vartotojų, ir bet kokiu atvejų bus labai brangi“, – teigiama „eBay“ pranešime.