Planuojama įrengti dvi žiedines sankryžas

 Spalio 12 d., pirmadienį, Lietuvos Respublikos Aplinkos ministerija pateikė Mažeikių rajono savivaldybės administracijai atrankos išvadą dėl eismo saugos ir aplinkosauginių priemonių diegimo. Atrankos išvadoje išvardinti šalies keliai, kuriuose numatomas eismo saugos ir aplinkosauginių priemonių diegimas.

 

Mažeikių rajono savivaldybės teritorijoje planuojama įrengti dvi žiedines sankryžas.

Numatytas kelio Nr. 170 Mažeikiai–Skuodas 9,85 km esančios sankryžos su keliu Nr. 219 Bugeniai–Pikeliai rekonstravimas, įrengiant žiedinę sankryžą su apšvietimu bei kelio Nr. 170 Mažeikiai–Skuodas 5,82 km esančios sankryžos su keliu Nr. 204 Mažeikių aplinkkelis rekonstravimas, įrengiant žiedinę sankryžą su apšvietimu.

 

Kaip informavo Savivaldybės Vietinio ūkio skyriaus vedėjas Alfonsas Žiulpa, numatoma sankryžas ne tik rekonstruoti į žiedines, bet ir jas apželdinti, įrengti apšvietimą, nuovažas ir įvažas, suformuoti šaligatvius, pėsčiųjų takus, saugumo saleles, bortus.

 

Bus sutvarkytas vandens nuleidimas, pravalomos, prailginamos arba keičiamos pralaidos, keičiami paviršinio vandens surinkimo šulinėliai, požeminiai drenažo šuliniai, vandens surinkimo latakai, gilinami ir išvalomi grioviai. Numatyta įrengti perėjas, autobusų sustojimo stoteles, šlaitinius laiptus bei greičio slopinimo kalnelius.

 

www.infomazeikiai.lt