„Mis Lietuva 2009“ tapo kaunietė

Alfa.lt

 Sekmadienio vakarą sostinės klube „New York“ virė aistros. Čia, po kelis mėnesius trukusių išbandymų realybės šou „Iššūkis – Mis Lietuva“ pagaliau buvo renkama gražiausia šalies mergina, kuriai teks atstovauti Lietuvai pasaulio gražuolės rinkimuose. Komisijos nariais, kurie vertino merginų grožį, talentus, pasirodymus, tapo „Mis Lietuva“ organizatorius Benas Gudelis, „Lietuvos ryto“ televizijos generalinis direktorius Edmundas Jakilaitis, mados fotografas Raimundas Adžgauskas, žurnalo „Stilius“ redaktorė Giedrė Bradauskienė, choreografas Jurijus Smoriginas, „Mis Lietuva 2002“ Vaida Grikšaitė, plastinės chirurgijos specialistas Darius Radzevičius.

 

Finalinis gražiausios Lietuvos merginų rinkimų vakaras prasidėjo tautinių drabužių demonstravimu ir konkurso dalyvių prisistatymu. Kai kurios tvirtino, kad grožio konkursai panašūs į politinius žaidimus ir patekti į juos yra tas pats, kas patekti į Seimą. Kitos gražuolės gyrėsi savo nuopelnais ir viešai vardijo gerus darbus, kuriuos padarys tapusios konkurso nugalėtojomis.

 

Netrūko tarp prisistatančių ir netradicinių pomėgių turinčių merginų: jos sakėsi, kad ir žvejoti masalui naudodamos uodų lervas moka, ir kovos menus išmano.

 

Vis dėlto daugeliui merginų pristatymai pasirodė dirbtiniai, nes nei viena nesugebėjo atsakyti į vakaro vedėjų Audriaus Bružo ir Jogailos Morkūno juokus, laisvai bendrauti, tik kartojo atmintinai išmoktą prisistatymo tekstą.

 

Iš karto po prisistatymo žiūrovai ir komisija galėjo įvertinti merginų išvaizdą bei figūras. Į sceną konkurso dalyvės žengė dėvėdamos maudymosi kostiumėlius.

 

Elegancijos konkursas sulaukė ir Jurijaus Smorigino dėmesio. „Jūs visos buvote šeštokės, išmokusios tekstą. Man įdomu, ar jūs geriau atrodytumėte geriau su tautiniu kostiumu, ar su dailiais maudymosi kostiumais?“ – klausė jis. Atsakyti į šį klausimą teko Ernestai Kalinauskaitei. Merginai pradėjus aiškinti, kad vilkėti tautinį kostiumą yra didelė garbė, J. Smoriginas ją nutraukė ir pareiškė kad gražuolė paprasčiausiai meluoja.

 

Edmundas Jakilaitis klausimą uždavė Justinai Kazlauskytei. „Jei ne Mis Lietuva titulas, kokio kito titulo savo gyvenime norėtumėte siekti?“ – teiravosi gražuolės iš Biržų. „Norėčiau titulo siekti dėl žinių, nes grožis – laikinas, o žiniomis išlikčiau istorijoje“ – trumpai drūtai atsakė mergina.

 

Neilgai trukus merginos buvo dar sykį pakviestos į sceną. Šįkart jau tam, kad paaiškėtų, kuri jų verta gražiausių gražiausios titulo, „Mis Lietuvos 2009“ karūnos. Kartu su pagrindine nominacija buvo paskelbtos ir kitos.

 

„Mis Foto 2009“ titulas atiteko Justinai Kazlauskytei. „Mis Gracija 2009“ tapo Asta Kaukaitė.

„Mis Elegancija 2009“ paskelbta Simona Cirtautaitė. Daugiausiai žiūrovų balsų ir „Mis Publika 2009“ titulą pelnė Indrė Burlinskaitė.

Pirmąja Vicemis tapo Ernesta Kalinauskaitė.

„Mis Lietuva 2009“ karūną ant galvos užsidėjo Vaida Petraškaitė. 23-ejų metų mergina jau turi „Mis Laikinoji sostinė“ titulą.