Mažeikiai treti pagal didžiausią nedarbo lygį šalyje

VTV.LT

 Rugsėjo mėnesį į šalies teritorines darbo biržas, ieškodami darbo kreipėsi 28,7 tūkst. bedarbių, tai 17 proc. daugiau negu rugpjūtį.
Darbo jėgos paklausa, palyginti su rugpjūčiu, padidėjo 28,6 proc. Rugsėjo mėnesį darbo biržos specialistai ieškantiems darbo asmenims galėjo pasiūlyti 12,3 tūkst. laisvų darbo vietų – trečdaliu daugiau nei paskutinį vasaros mėnesį. Daugiausia darbo pasiūlymų buvo pardavėjams, virėjams, sunkiasvorių sunkvežimių ir krovinių transporto priemonių vairuotojams, dažytojams, pardavimų vadybininkams.

 

Esant gana ribotoms galimybėms įsidarbinti, bedarbių skaičius auga. Spalio 1 d. dieną Lietuvos darbo biržoje buvo registruota 222,3 tūkst. bedarbių – tai sudarė 10,3 proc. visų darbingo amžiaus šalies gyventojų ir šis rodiklis yra 0,2 procentinio punkto didesnis palyginti su praėjusiu mėnesiu.

 

Didžiausias nedarbas buvo Druskininkų (14,5 proc.), Akmenės (14,2 proc.) ir Mažeikių r. ( po 14,0 proc.), o mažiausias – Neringos (3,1 proc.), Elektrėnų (5,7 proc.) ir Trakų r. (6,2) savivaldybėse. Iš didžiųjų miestų daugiausia bedarbių yra Panevėžyje (13,2 proc.), mažiausia – Kaune (9,1 proc.).

 

Darbo biržoms tarpininkaujant, rugsėjo mėnesį buvo įdarbinta 14,6 tūkst. žmonių. Į aktyvias darbo rinkos politikos priemones nusiųsta 5,2 tūkst. bedarbių. Per devynis šių metų mėnesius padėta įsidarbinti 92,5 tūkst. ieškančių darbo asmenų, 35,2 tūkst. nusiųsta į aktyvios darbo rinkos politikos priemones, daugiau kaip 11,9 tūkst. asmenų pradėjo veiklą įsigiję verslo liudijimą iki 6 mėn.