Beprecedentis atvejis: Kauno centre nušautas teisėjas

Valstietis.lt

 Pirmadienio rytą Kauno senamiestyje, šalia Arkikatedros bazilikos, prie savo namų nušautas Kauno apygardos teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus teisėjas Jonas Furmanavičius. Pasak Kauno policijos atstovės spaudai Ramunės Tarandės, teisėjas buvo pašautas V.Sladkevičiaus gatvėje Kaune apie pusę devynių ryto. Teisėjo kūne rastos keturios šautinės žaizdos – trys į pilvą ir vieną į galvą.

 

Kauno apygardos teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus pirmininkas Algimantas Smolskas naujienų portalui Valstietis.lt sakė, jog sužinojus apie šį tragišką įvykį jį ištiko šokas.

 

„Negalėjau patikėti. Tai buvo labai baisi žinia, – sakė teisėjas A.Smolskas. – Keliskart perklausiau – ar tikrai atpažino, kad nušautas J.Furmanavičius, ar neįvyko kokia klaida”.

 

Baudžiamųjų bylų skyriaus vadovas Valstietis.lt teigė, jog „kol kas sunku pasakyti, ar į J.Furmanavičių pasikėsinta dėl darbo reikalų, tirtų bylų, ar dėl kažkokių asmeninių motyvų”. Dar pirmadienį J.Furmanavičius turėjo dalyvauti viename iš teismo posėdžių, teisėjų kolegijos sudėtyje.

 

J.Furmanavičius buvo nevedęs, jis buvo iš gausios šeimos. Šis teisėjas buvo įsipainiojęs į pedofilijos istoriją, tačiau jokie kaltinimai jam nebuvo pateikti.

 

„Mes taip pat prašome visuomenės pagalbos. Turime duomenų, kad iš nusikaltimo vietos nuvažiavo baltos spalvos lengvasis automobilis „Volkswagen Transporter”.

 

Ant jo šono ir priekyje buvo užrašas „Kauno keliai”, o kairėje pusėje – geltonos spalvos švyturėlis” – BNS teigė R.Tarandė. Mačiusius automobilį Kauno policija prašo jiems paskambinti.