Valstybės kontrolei siūloma patikrinti "Sodrą"

Valstietis.lt

 Valstybės kontrolei siūloma pirmą kartą atlikti „Sodros” finansinį auditą. Toks siūlymas trečiadienį pateiktas Seimo Audito komitetui, bet parlamentarai galutinai apsispręs kitą savaitę – kontrolieriai suabejojo, ar jiems pakaks finansinių išteklių ir darbuotojų tokiam dideliam auditui. Jie paprašė komiteto suformuluoti konkrečius klausimus, į kuriuos auditas turėtų pateikti atsakymus.

 

Komiteto pirmininkė Loreta Graužinienė siūlo Valstybės kontrolei aiškintis, kaip 2008-2009 metais „Sodra” administravo išlaidas ir pajamas. Audito išvadų norima sulaukti iki šių metų pabaigos. L.Graužinienė tvirtino, kad audito išvados reikalingos prieš Seimui apsisprendžiant dėl „Sodros” įmokų didinimo.

 

Pasak jos, Valstybės kontrolė „Sodros” finansinio audito iki šiol nebuvo atlikusi, o pastaruosius kelerius metus fondą auditavo tik privačios audito įmonės.

 

„Gavome „plikus” atsakymus, kad už 2006-2008 metus lėšų panaudojimas atitinka visas taisykles. Mes abejojame, ar tinkamai buvo atliktas nepriklausomas auditas”, – sakė L.Graužinienė.