Įdomi šios dienos istorija

 

Kažkas iš Tarptautinio estetikos ir kosmetologijos komiteto SEDESKO, 1995 metais švenčių kalendoriuje apibraukė rugsėjo devintąją raudonai ir pavadino ją Tarptautine grožio diena. Bet kaip ją švęsti?

Pagal iniciatorių pirminę idėją, turėtume apsilankyti pas kosmetologus. Juk jie visagaliai. Arba rengti festivalius bei renginius grožio tematika. Tačiau kas yra grožis? Milijono vertas klausimas.

„Grožis – tam tikra genialumo forma, iš tikrųjų, ji net aukščiau už genialumą, nes Grožio net aiškinti nereikia”, – pasakė Oskaras Vaildas.

Taip, grožio nereikia suprasti, jį reikia jausti, tačiau kiekvienas grožį supranta savaip.

 

Kodėl per šimtus tūkstančių metų grožio sąvoka taip transformavosi, versdama nuo sosto vis kitus etalonus? Viduramžiais vyrų vertintos ir geidžiamos sveikos putlutės dabar turi susiveržti diržus ir net reikalingus kilogramus palikti šaldytuve.

 

Būtent todėl pasaulis toks margas, o grožis esti visur ir visoks. Jis gyvuoja lygiagrečiai su pasauliu. Tegul nors trumpam, nors rugsėjo 9-ąja grožis būna neliečiama abstrakcija. Mylėkim žmogų, nes jis gražus iš prigimties.

 

www.infomazeikiai.lt