Grožio ir gėrio manifiestas Mažeikiuose

 

Rugsėjo 11 d. 15.00 val. Mažeikių rajono socialinių paslaugų tarnyba kviečia visas mieste veikiančias moterų organizacijas, verslininkes, studentes, moksleives, apskritai visas moteris, merginas, mergaites, neabejingas gėriui ir grožiui, dalyvauti kuriant kvepiantį ir žydintį kilimą iš gyvų gėlių. Ši gėrio ir grožio akcija vyks prie Naftininkų ir Vilties gatvių sankryžos  esančioje žalioje aikštelėje, šalia Socialinių paslaugų tarnybos (Naftininkų g. 9).  Jeigu lis lietus, kilimas bus  kuriamas Naftininkų g. 9 pastato fojė.

Planuojama, kad kilimo-mandalos kūrimas vyks apie dvi valandas. Gėlių mandala bus eksponuojama iki 19 val. Organizatoriai prašo būsimų dalyvių prie savo aprangos prisisegti nors nedidele gėlytę ar apsirengti gėlėtais rūbais, taip pat atsinešti savo mėgstamų gėlių, kad jomis galėtų „pasirašyti“ akcijos deklaraciją – „Žydėsiu!”.

 

Mažeikių rajono socialinių paslaugų tarnyba bendrauja su įvairaus likimo, gyvenimiškos patirties bei problemų turinčiais žmonėmis. Didžioji dalis įstaigos paslaugų gavėjų – moterys, merginos ir net mergaitės. Be pagrindinių socialinių įgūdžių ugdymo ir palaikymo, socialinės pagalbos namuose teikimo Socialinių paslaugų tarnyba vykdo ir įvairius projektus, bendrauja ir bendradarbiauja su projektų partneriais, draugais ir bendraminčiais.

 

 Vykdydami projektą STOP (socialinė, teisėta, operatyvi pagalba), įstaigos darbuotojai susipažino su Moters studija. Studijos direktorė Eglė Kvedaravičiūtė paragino prisijungti prie  vilniečių  pilietinės iniciatyvos,  originalios socialinės-meninės  akcijos  „Žydėsiu!“.

 

Akcija „Žydėsiu!“ – džiaugsmingas grožio, gėrio manifestas. Moteris dažnai lyginama su gėle. Vasara baigiasi, artėja šalnos ir dargana, nešančios gėlių žydėjimo pabaigą. Tačiau moteris, skirtingai nei augalas, turi vidinių galių, leidžiančių sąmoningai pasirinkti nuolatinį žydėjimą, džiaugsmą bei galimybę džiaugsmą ir gėrį dalinti kitiems. Šia akcija  merginos ir moterys turi galimybę visiems, tuo pačiu ir sau pranešti – „Žydėsiu!“. Tai reiškia – būsiu laiminga, mylinti ir mylima, į sunkumus reaguosiu kūrybingai ir išmintingai.

 

„Norime, kad šiame beprotiškai skubančiame pasaulyje moteris taip pat galėtų skirti laiko kūrybai, turiningam ir prasmingam laisvalaikiui, savęs pažinimui bei lavinimui, grožiui“, – viliasi Mažeikių rajono socialinių paslaugų tarnybos direktorė Zita Jonauskienė.

 

Visus norinčius prisidėti prie akcijos mielai kviečiame kreiptis adresu: BĮ Mažeikių r. Socialinių paslaugų tarnyba, Naftininkų g. 9, tel. 20139; 8 652 04906; 8 652 05257.

 

www.infomazeikiai.lt