Mirtis M.Džeksonui sukrovė milijonus, o prieš tai jis skendo skolose

Valstietis.lt

 

Velionis dainininkas Michaelas Jacksonas (Maiklas Džeksonas) 2010-aisiais veikiausiai užims pirmąją daugiausiai uždirbančių įžymybių sąrašo vietą – ekspertai prognozuoja, kad po mirties dainininkas uždirbs 240 mln. dolerių. Po netikėtos „popmuzikos karaliaus” mirties birželį jo kūriniai sugrįžo į populiariausių įrašų sąrašus, o dainininko turto paveldėtojai ketina pristatyti oficialią suvenyrų liniją bei svarsto galimybę surengti M.Jacksono atminimui skirtą keliaujančią parodą.

 

Atlikėjo planuoto, bet taip ir neįvykusio sugrįžimo į sceną koncertus Londone organizavusios kompanijos AEG bosai ketina išleisti filmą „This is It”, kuriame bus sumontuota filmuota medžiaga iš M.Jacksono repeticijų prieš šių koncertų pradžią. Taip pat galvojama išleisti gyvo garso albumą ir DVD.

 

Manoma, kad visa tai padės M.Jacksonui kitąmet tapti daugiausiai uždirbančia įžymybe ir aplenkti tokias garsenybes kaip portugalų futbolininkas Cristiano Ronaldo (Krištianu Ronaldu), popmuzikos atlikėja Lady GaGa (Leidi GaGa) bei filmų apie Harį Poterį žvaigždės Emma Watson (Ema Votson) ir Danielis Radcliffe’as (Danielis Redklifas).

 

Daugiausiai uždirbančių įžymybių dešimtuke taip pat yra britų superpora Davidas (Deividas) ir Victoria (Viktorija) Beckhamai (Bekemai), „Formulės 1” lenktynininkas Lewisas Hamiltonas (Liuisas Hamiltonas), filmo „Saulėlydis” (Twilight) žvaigždė Robertas Pattinsonas (Robertas Patinsonas), Elvis Presley (Elvis Preslis) ir Britney Spears (Britni Spirs).

 

Sąrašas buvo sudarytas apklausus autorinių teisių ir prekių ženklų ekspertus įvairiose Europos šalyse.