Seimūnai tūkstančius leidžia savoms reikmėms

Balsas.lt

 

Išlaidoms parlamentarai per mėnesį gauna daugiau nei 3000 litų. Antrąjį metų ketvirtį daugiausia šių lėšų buvo išleista automobilių nuomai, remontui, kurui. Pavyzdžiui, milijonierius Jonas Jagminas nuosavo sportinio „BMW“ padangoms išleido apie 6000 litų ir žada dar pirkti padangas savo „BMW“ limuzinui.

 

„Jūs jau nusibodot su savo tokiom temom. Visiems jūs jau nusibodot. Viso gero.“, – žurnalistams telefonu tėškė J.Jagminas.

Seimo pirmininkas Arūnas Valinskas daugiau nei penkis tūkstančius litų išleido knygoms. „Vienas enciklopedijų komplektas iškeliavo į Lietuvos ambasadą Varšuvoje, kitos – į lietuvių mokyklas Lenkijoje“, – aiškinosi Valinskas.

 

Keturis tūkstančius litų knygoms išleido ir Saulius Stoma. Šis seimūnas įsigijo „Encyclopedia Britannica“. Kokias knygas už  tris tūkstančius litų pirko parlamentaras Jonas Ramonas teigia neprisimenantis.

 

Česlovas Juršėnas tuo tarpu žurnalistams mielai rodė savo enciklopedijų kolekciją. Jis knygoms taip pat išleido tris tūkstančius litų. Daugumą jų parlamentaras sako dovanojantis rajoninėms bibliotekoms, kurioms trūksta lėšų.

 

Daugiausia pinigų mokymų kursams išleido Stasys Šedbaras. Už du tūkstančius litų jis mokosi vokiečių kalbos. Nė lito neišleido Gediminas Kirkilas. Vos du šimtus litų išleido Česlovas Stankevičius.