Savaitgalį saulės bus daugiau

Šią savaitę šalyje vyrauja rudeniški, niūrūs, lietingi ir vėjuoti orai. Artimiausiomis paromis lietūs pamažu liausis, pasirodys saulės spindulių.

Tropinės kilmės Atlanto ciklonas šią savaitę į šalį atnešė tikrai rudeniškus orus. Tiesa, apie prabėgusią vasarą kai kur dar priminė smarkios liūtys ir perkūnija. Oro temperatūra, užplūdus jūrinei oro masei, ženkliai nukrito.

 

Artėjant savaitgaliui ciklonas pasitrauks į šiaurės rytų Europos pakraščius, slėgis ims kilti. Iš vakarų jau dabar artėja aukštesnio slėgio sritis ir ramesni orai. Vėjas pamažu ims suktis iš pietų, pietryčių. Oro temperatūra lėtai ims kilti.

 

Šiandien, penktadienį, dar daugelyje rajonų palis, pūs gūsingas vakarų, pietvakarių vėjas. Aukščiausia oro temperatūra dieną sieks tik iki 13-18 laipsnių šilumos.

 

Šeštadienį pragiedrulių bus daugiau, bet vietomis trumpai palis. Vakarų vėjas pūs jau silpniau. Oras naktį atvės iki 6-11, dieną sušils iki 14-18 laipsnių šilumos.

 

Sekmadienį lietaus jau nenumatoma, pūs nestiprus pietų, pietryčių vėjas. Žemiausia oro temperatūra naktį kris iki 5-10, dieną pakils iki 16-21 laipsnio šilumos.

 

Ateinančios savaitės pradžioje dar bus šilta, bet iš vakarų vėl artės aktyvus, lietumi nešinas ciklonas. Savaitės viduryje orai vėl taps debesuoti, lietingi, vėsesni ir vėjuoti.

 

Šaltinis: orai.lt