Kur dingsta A.Valinsko atlyginimas?

VTV.LT

 

Seimo Pirmininkas Arūnas Valinskas iškilmingai deklaruoja – jis iš gaunamo Parlamento vadovo atlyginimo sau pasiima aštuonis šimtus vienuolika litų. Tačiau kur dingsta kiti beveik dešimt tūkstančių litų? Koks jų likimas? Žurnalistai ne kartą bandė tą sužinoti, tačiau jokios informacijos nei Seimo Pirmininkas, nei jo aplinkos žmonės apie tai nepateikė. Tarsi tai būtų kokia valstybinė paslaptis.

 

Vis dėlto laida LNK „Kakadu“ atskleidė, į kieno kišenę patenka pono Valinsko atlyginimas. Tai, ką pavyko sužinoti, pribloškė ir šokiravo. Vilnietė pensininkė Stanislava į Seimo Pirmininką kreipėsi prašydama pinigų sūnaus vaistams. Jau beveik keturiolika metų moteris slaugo sūnų, kuris po nesėkmingos operacijos prarado sąmonę ir jos iki šiol neatgauna. Kas mėnesį vien slaugai reikia poros tūkstančių litų, todėl ponia Stanislava nuolat prašo įvairių institucijų pagalbos. Arūnas Valinskas jai skyrė keturis šimtus litų.

 

Už Seimo Pirmininko pinigus taip pat buvo nupirktos dvi karvės.  „Vyras trys metai kai miręs, likau viena su dešimt vaikučių, devyni nepilnamečiai. Kritus karvei rašėm tokį prašymą Seimo pirmininkui apie mano bėdą, kad nėra galimybių nusipirkti karvės su šitokia šeima. Ir jisai skyrė penkis šimtus litų“, – pasakojo Rasa Petrauksienė iš  Kauno rajono.

 

Kai kurie kalbinti žmonės neslėpė, kad Seimo Pirmininko skirtus pinigus skyrė pragyvenimui. „Taip prispyrė, kad tuo metu net, atrodė, nebuvo kaip už butą mokėti. Ir maistui nebuvo. Parašiau laišką ir paprašiau, jeigu įmanoma, jeigu gali, paremti. Labai greitai, net porą savaičių nepraėjo, mes gavom tris šimtus litų“ –  pasakojo Vita Mališauskienė iš  Anykščių.