VSD išvada: A.Valinskas su mafija ryšių neturi

ATN.LT

 

Seimo Pirmininkas Arūnas Valinskas gavo Valstybės saugumo departamento (VSD) išvadą, paneigiančią jo ryšius su nusikalstamomis struktūromis, pranešė Seimo Pirmininko atstovė spaudai. „Valstybės saugumo departamentas šiuo metu neturi informacijos apie Jūsų galimai rengiamas ar daromas neteisėtas veikas”, – rašoma VSD dokumente, kurį pirmadienį gavo Seimo Pirmininkas.

 

A. Valinskas praėjusią savaitę raštu kreipėsi į VSD generalinį direktorių Povilą Malakauską, prašydamas pateikti išsamią informaciją apie tai, ar Valstybės saugumo departamentas turi konkrečios informacijos ar duomenų, kurie patvirtintų galimai neteisėtus A. Valinsko ryšius su Kauno Daktarų grupuote ir/ar kitomis nusikalstamomis struktūromis.

 

Penktadienį Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Arvydas Anušauskas teigė, kad iš prokuratūros negauta žinių, jog A. Valinskas būtų įtariamas nuskalstamomis veikomis.

 

„Prokurorai, atlikdami įstatymu nustatytas funkcijas, negavo skundų, pareiškimų, pranešimų apie kokias nors nusikalstamas veikas, patys nenustatė požymių kokių nors nuskalstamų veikų, kurių padarymu būtų įtariamas Seimo Pirmininkas A. Valinskas”, – Generalinės prokuratūros atsakymą į savo paklausimą citavo A. Anušauskas.

 

Seimo ir Tautos prisikėlimo partijos vadovas A. Valinskas politinę atsakomybę žada prisiimti tik po teisėsaugos išvadų. Jis pats dėl jam metamų kaltinimų ryšiais su nusikalstamomis struktūromis taip pat kreipėsi į Valstybės saugumo departamentą ir Generalinę prokuratūrą.

 

Bičiulyste su nusikalstamo pasaulio veikėjais kaltinamą A. Valinską penktadienį priėmusi Prezidentė Dalia Grybauskaitė paragino prisiimti politinę atsakomybę, tačiau A. Valinskas dar kartą pakartojo, kad visas abejones turi išsklaidyti teisėsauga.

 

„Palauksime atitinkamų institucijų išvadų, tada bus pateiktas mano apsisprendimas dėl politinės atsakomybės. Palikime tai organams, kurie atsakys, ar buvo tie ryšiai, ar nebuvo, ar tai tik atsitiktinės pažintys”, – aiškino A. Valinskas.

 

Tuo tarpu pirmadienį Prezidentė D. Grybauskaitė dar kartą pakartojo, kad Seimo Pirmininkui A. Valinskui reikia trauktis iš posto, o jo norus pasitikėjimą pasitikrinti Seime šalies vadovė nukirto: „Nėra čia ką tikrintis”.

 

„Kaip jau minėjau, dabar politinės brandos lygmuo labai ryškiai matomas šalyje. Manau, kad A. Valinskui dabar yra galimybė laiku ir garbingai pasitraukti”, – atvykusi į pasaulio litvakų kongreso atidarymą sakė D. Grybauskaitė.

 

Pasak Prezidentės, jeigu A. Valinskas nepasitrauks pats, jį atstatydinti turės Seimas.

 

www.atn.lt