Liepą nedarbas šalyje pasiekė 9,7 proc.

VTV.LT

 

Lietuvos darbo biržos duomenimis, rugpjūčio 1 d. įregistruota 209,9 tūkst. bedarbių – tai sudarė 9,7 proc. visų darbingo amžiaus šalies gyventojų. Palyginti su liepos 1 d. nedarbas padidėjo 0,4 procentinio punkto. Per praėjusį mėnesį į darbo biržas kreipėsi 30,9 tūkst. asmenų – 4,4 tūkst. daugiau negu birželį.

 

Liepos mėnesį bedarbių gretas papildė triskart daugiau absolventų negu birželį. Buvo įregistruota 5,8 tūkst. absolventų, o tai sudarė 18,7 proc. visų bedarbių. Nuo metų pradžios į šalies darbo biržas, ieškodami darbo, kreipėsi 11,8 tūkst. absolventų – 5,2 proc. visų bedarbių.

 

Darbo biržoms tarpininkaujant liepos mėnesį buvo įdarbinta 12,6 tūkst. žmonių. Į aktyvias darbo rinkos politikos priemones nusiųsta 6,2 tūkst. bedarbių.
Liepos mėnesį nedarbo lygis kilo visose apskrityse. Nedarbas mažėjo 3-jose savivaldybėse: Varėnos, Palangos ir Skuodo, Lazdijų – išliko toks pat.

 

Didžiausias nedarbas buvo Druskininkų (13,8 proc.), Panevėžio miesto (13,3 proc.), Mažeikų r. (13,2 proc.), Akmenės r. (13,1 proc.), Ignalinos r. ir Vilniaus r. (13,0 proc.), Šalčininkų r. (12,9 proc.) savivaldybėse, mažiausias – Neringos (2,8 proc.), Trakų r. (5,6) ir Elektrėnų (5,5 proc.) savivaldybėse.

 

Liepos mėnesį buvo užregistruota per 11 tūkst. laisvų darbo vietų – daugiau negu birželį.

Daugiausia darbo pasiūlymų buvo pardavėjams, sunkiasvorių sunkvežimių ir krovinių transporto priemonių vairuotojams, dažytojams, virėjams, lengvųjų automobilių, taksi ir furgonų vairuotojams, siuvėjams, dailidėms, staliams, padavėjams, bufetininkams, suvirintojams.

 

Nuo metų pradžios Lietuvos darbo biržai tarpininkaujant buvo įdarbinta daugiau kaip 67,3 tūkst. ieškančių darbo asmenų, per 26 tūkst. bedarbių nusiųsta į aktyvios darbo rinkos politikos priemones, beveik 10,4 tūkst. asmenų pradėjo veiklą pagal verslo liudijimą.