Prasideda papildomas priėmimas į aukštąsias mokyklas

 

Šiandien, rugpjūčio 5 d. skelbiamas papildomas bendrasis priėmimas į aukštąsias mokyklas. Stojantieji galės pretenduoti į 270 valstybės finansuojamų vietų universitetuose ir 2723 kolegijose.  Prašymai dalyvauti papildomo priėmimo konkurse priimami nuo rugpjūčio 5 d. 13 val. iki rugpjūčio 8 d. 14 val. Prašymus pateikti galima bet kuriame iš bendrojo priėmimo punktų.

 

Universitetuose bus galima pretenduoti į 40 valstybės finansuojamų vietų humanitarinių mokslų srityje, 11 meno, 80 socialinių mokslų, 44 fizinių mokslų, 39 biomedicinos mokslų ir 56 technologijos mokslų studijų srityje.

 

Kolegijose bus galima pretenduoti į 122 valstybės finansuojamų vietų humanitarinių mokslų srityje, 173 meno, 260 socialinių mokslų, 29 fizinių mokslų, 275 biomedicinos mokslų ir 1864 technologijos mokslų studijų srityje.

 

Informaciją apie likusias laisvas valstybės finansuojamas ir mokamas studijų vietas galima rasti Lietuvos aukštųjų mokyklų asociacijos bendrajam priėmimui organizuoti (LAMA BPO) interneto svetainėje www.lamabpo.lt ir aukštųjų mokyklų interneto puslapiuose.

 

Papildomo priėmimo konkurse gali dalyvauti bendrojo priėmimo metu neįstoję; įstoję į mokamas studijų vietas; pakviesti studijuoti, bet nepasirašę studijų sutarties arba ją nutraukę; nedalyvavę bendrajame priėmime. Papildomo priėmimo rezultatai bus skelbiami rugpjūčio 10 d. 12 val.

 

Bendrojo priėmimo pagrindinio etapo metu į valstybės finansuojamas vietas buvo priimti ir studijų sutartis pasirašė 11 346 būsimi pirmakursiai universitetuose ir 7867 kolegijose. Bendrajame priėmime šiemet dalyvauja 44 valstybinės ir nevalstybinės aukštosios mokyklos – 20 universitetų ir 24 kolegijos.

 

www.infomazeikiai.lt