L/d „Gintarėlis“ vyko šventė, skirta Vaikų gynimo dienai

Jau daugelį metų lopšelis-darželis „Gintarėlis“ turi gražią tradiciją – minėti Tarptautinę vaikų gynimo dieną.

Tad ir šiais metais darželyje surengta sportinė pramogėlė „Sveika vasarėle“. Šventėje dalyvavo vaikučiai ir iš kitų darželių: „Linelio“, „Buratino“, „Delfino“, „Eglutės“ ir „Pasakos“. 

Susirinkusius vaikučius pasveikino darželio direktorė Irena Buivydienė ir linksmą, vasarišką dainelę dovanojo priešmokyklinės grupės auklėtinis Arnoldas R.

 

Į šventę pas vaikučius atskubėjo Vasarėlė (aukl. E.Matutienė) ir Nežiniukas (aukl. B.Antanavičienė).

 

 

Pabendravę vaikučiai su Vasarėle, padarę mankštelę su Nežiniuku stojo į traukinukus ir „išdundėjo“ į žaidimų aikšteles. Mažuosius pasitiko ne tik balionais ir vėliavėlėmis išpuoštos žaidimų aikštelės, bet ir nauji kiemo įrengimai.

 

 

Aikštelėse vaikučiai su šventės personažais mankštinosi, lenktyniavo, šokinėjo per kliūtis, žaidė žaidimus su skėčiais ir gėlytėmis, lindo tuneliais.

 

 

Atlikę visas užduotis, patyrę daug džiugių akimirkų, vaikai piešė ant asfalto su kreidelėmis savo svajones. Svajonių būta daug: didelių, įdomių ir netikėtų.  O mūsų, suaugusiųjų, pareiga apsaugoti vaikystę – mažų žmogučių svajones ir norus paversti realybe.

 

O kokia šventė vaikams gali apsieiti be siurprizo. Darželio valgyklėlėje vaikučiai vaišinosi pyragėliu ir gaivinosi sultimis.

 

L/d „Gintarėlis“ aukl. E.Matutienės informacija

 

{parasas}