Už sūnų nužudymą nuteistos Bružaitės papuošalai parduodami varžytynėse

Alfa.lt

 

Šiauliuose rengiamos iki gyvos galvos nuteistos Almos Bružaitės (buvusios Jonaitienės) papuošalų varžytynės. Rugpjūčio 20 dieną vyksiančiose varžytynėse bus parduodami trys A.Bružaitei priklausantys žiedai ir grandinėlė. Pradinė dviejų sidabro žiedų kaina – 4,9 lito ir 3,9 lito. Auksinis žiedas įvertintas 82 litais, o sidabro grandinėlė – 8,5 lito.

 

Varžytynės bus laikomos įvykusiomis, jeigu jose dalyvaus bent du asmenys.

Už parduotus papuošalus gauti pinigai atiteks buvusiam A.Bružaitės vyrui Virgilijui Jonaičiui. Jam teismas yra priteisęs 150 tūkst. litų neturtinės žalos atlyginimo. Jam jau perduotos A. Bružaitės turėtos santaupos – litais ir rubliais.

 

Už dviejų sūnų nužudymą iki gyvos galvos kalinti A.Bružaitė papuošalus perleisti savo vyrui atsisakė.

A.Bružaitė yra nuteista už savo dviejų mažamečių sūnų nužudymą. Du berniukai dingo 2007 metų kovo pabaigoje. Policijai ir savo vyrui moteris sakė, kad vaikai išėjo iš namų ir negrįžo. Po kelių dienų jų kūnai su smaugimo žymėmis rasti upelyje. Praėjus dviem dienoms po berniukų laidotuvių, pareigūnai sulaikė nužudytų berniukų motiną.

 

Šiaulių apygardos teismas 2008 metų vasario pabaigoje moteriai skyrė griežčiausią laisvės atėmimo bausmę – kalėjimą iki gyvos galvos. Aukštesnių instancijų teismai paliko galioti šį nuosprendį. Tai pirmas atvejis Lietuvoje, kai moteriai skirta tokio griežtumo bausmė.