SEKMADIENIO RECEPTAS
Kepta žuvis su grybų ir daržovių padažu
Jums reikės:
1 kg žuvies filė (jūrų lydekos, menkės, sterko ar kitokios),
0,5 stiklinės miltų,
trupučio pipirų, prieskonių žuviai mišinio,
0,5 stiklinės aliejaus.
Padažui:
2-3 svogūnų,
1 morkos,
petražolės šaknies,
1 stiklinės marinuotų ar sūdytų grybų,
2-3 šaukštų pomidorų tyrės,
Druskos, cukraus, maltų juodųjų pipirų, smulkintų lauro lapelių – pagal skonį.
Žuvies filė pabarstykite druska, pipirais, žuvies prieskoniais, pavoliokite miltuose ir iškepkite aliejuje. Paruoškite padažą: daržoves nuvalykite, nuplaukite, supjaustykite juostelėmis ir pakepinkite aliejuje, kol gražiai pagels. Paskui sudėkite susmulkitus grybus (jei naudojate sūdytus grybus, juos prieš tai išmirkykite), supilkite pomidorų tyrę ir dar 2 minutes pakepinkite. Tada pasūdykite, įberkite prieskonių ir viską gerai išmaišykite.
Keptą žuvį sudėkite į dubenį. Prie jos patiekite atvėsintą padažą.
Skanaus!