SEKMADIENIO RECEPTAS

Bernardinai.lt

 

Kepta žuvis su grybų ir daržovių padažu

Jums reikės:

1 kg žuvies filė (jūrų lydekos, menkės, sterko ar kitokios),

0,5 stiklinės miltų,

trupučio pipirų, prieskonių žuviai mišinio,

0,5 stiklinės aliejaus.

Padažui:

2-3 svogūnų,

1 morkos,

petražolės šaknies,

1 stiklinės marinuotų ar sūdytų grybų,

2-3 šaukštų pomidorų tyrės,

Druskos, cukraus, maltų juodųjų pipirų, smulkintų lauro lapelių – pagal skonį.

 

Žuvies filė pabarstykite druska, pipirais, žuvies prieskoniais, pavoliokite miltuose ir iškepkite aliejuje. Paruoškite padažą: daržoves nuvalykite, nuplaukite, supjaustykite juostelėmis ir pakepinkite aliejuje, kol gražiai pagels. Paskui sudėkite susmulkitus grybus (jei naudojate sūdytus grybus, juos prieš tai išmirkykite), supilkite pomidorų tyrę ir dar 2 minutes pakepinkite. Tada pasūdykite, įberkite prieskonių ir viską gerai išmaišykite.

Keptą žuvį sudėkite į dubenį. Prie jos patiekite atvėsintą padažą.

 

Skanaus!

 

www.bernardinai.lt