Beveik dešimtadalis lietuvių sėdi be darbo

Valstietis.lt

 

Lietuvos darbo biržos (LDB) duomenimis, liepos 1 dieną įregistruota 199,2 tūkst. bedarbių – tai sudarė 9,3 proc. visų darbingo amžiaus šalies gyventojų. Palyginus su birželiu, liepą šalyje nedarbas padidėjo 0,3 proc. Per pirmąjį vasaros mėnesį į darbo biržas kreipėsi 26,5 tūkst. asmenų – 1,3 tūkst. daugiau negu gegužę. Darbo biržoms tarpininkaujant birželio mėnesį buvo įdarbinta 11,3 tūkst. žmonių. Į aktyvias darbo rinkos politikos priemones nusiųsta 5,1 tūkst. bedarbių.

 

Birželio mėnesį nedarbo lygis nekito 4 apskrityse: Alytaus, Klaipėdos, Marijampolės ir Utenos. Nedarbas mažėjo 17-koje savivaldybių, 8-niose – išliko toks pat. Didžiausias nedarbas buvo Druskininkų (13,5 proc.), Akmenės r. (13,0 proc.), Šalčininkų r. (12,6 proc.) savivaldybėse, mažiausias – Neringos (2,6 proc.), Trakų (5,2) ir Elektrėnų (5,4 proc.) savivaldybėse.

 

Birželio mėnesį buvo užregistruota per 10,4 tūkst. laisvų darbo vietų – tiek pat kaip ir gegužę. Daugiausia darbo pasiūlymų buvo pardavėjams, sunkiasvorių sunkvežimių ir krovinių transporto priemonių vairuotojams, dažytojams, virėjams, siuvėjams, praneša LDB.

 

Nuo metų pradžios Lietuvos darbo biržai tarpininkaujant buvo įdarbinta daugiau kaip 54,7 tūkst. ieškančių darbo asmenų, per 19,8 tūkst. bedarbių nusiųsta į aktyvios darbo rinkos politikos priemones, daugiau kaip 8,5 tūkst. asmenų pradėjo veiklą pagal verslo liudijimą.

 

www.valstietis.lt