Ilgiausiai virškinami vaisiai ir daržovės

Balsas.lt

 

Kad sveikai maitintumėtės, reikia žinoti ne tik maisto kalorijų kiekį, bet ir laiką, kurio reikia suvirškinti vieną ar kitą produktą, kad be reikalo neužkrauti skrandžio pvz. užkandant pertraukėlės metu tarp pietų ir vakarienės. Greitai ir lengvai virškinami produktai žmogui suteikia greitą energiją, ilgai virškinami – ilgą sotumo pojūtį. Viskas, kas neįtraukta į žemiau esantį sąrašą virškinama dar ilgiau.

 

1 val. 15 min. – petražolės;

1 val. 30 min. – citrinos, jūrų kopūstai;

1 val. 45 min. – avokadai, vynuogės, mango, alyvuogės, avietės;

2 val. – mėlynės, vyšnios arba trešnės, greipfrutai, apelsinai, razinos, kokoso pienas, artišokai, česnakas, bulvės, pomidorai, rudi ryžiai;

2 val. 15 min. – šviežios figos, kriaušės, ananasai, braškės, šparagai, morkos, kopūstai, salotos (žaliosios);

2 val. 30 min. – džiovintos figos, agrastai, švieži persikai, migdolai, žali svogūno laiškai, grybai, pupelės, balti ryžiai, basmati ryžiai;

2 val. 45 min. – švieži obuoliai, švieži abrikosai, serbentai, džiovinti vaisiai (abrikosai, ananasai ir kt.), juodos slyvos, arbūzai, kaštonai, švieži kokosai, kedro riešutai, burokėliai, aguročiai;

3 val. – laimai, džiovintos slyvos, graikiški riešutai, lazdynų riešutai, brokoliai, saldūs kukurūzai, cikorijos, špinatai, kalafiorai, baltos pupelės, lęšiai, sojos, kviečių daigai;

3 val. 15 min. – spanguolės, melionai (ilgi, „torpedos” arba apvalūs, kaip riešutai), alyvuogių aliejus, granatai, anakardžio riešutai, sausi kokosai, salierai, agurkai, svogūnai, saldūs žali pipirai, moliūgai, ridikai, saldžios bulvės, ropės, runkeliai, švieži žirniai, arachisai, sorų kruopos;

3 val. 30 min. – sėmenų aliejus, baklažanai, garstyčios, sausi žirniai,  sojos aliejus, rugiai;

3 val. 45 min. – svarainiai, churma, spalvoti kopūstai (raudonais galiukais), avižos, miežiai;

4 val. – briuselio kopūstai, krienai.