Prasižengę vairuotojai galės sėsti prie vairo tik po psichologo konsultacijos

Alfa.lt

 

Nuo liepos 1-osios prasižengę vairuotojai galės sėsti prie vairo tik praėję papildomą mokymų kursą, į kurį įtraukta ir konsultacija su psichologu, primena Susisiekimo ministerija. Susisiekimo ministras Eligijus Masiulis patvirtino vairuotojų, nuolat pažeidžiančių Kelių eismo taisykles ir už tai nubaustų administracine tvarka, papildomo mokymo laikinosios tvarkos aprašą, pranešė ministerija.

 

Kaip numato Saugaus eismo automobilių keliais įstatymas, nuo šių metų liepos 1 d. nuolat prasižengiantys ir administracine tvarka bausti vairuotojai teisę vairuoti atgaus tik baigę specialų ne trumpesnį nei 2 akademinių valandų teorinį mokymo kursą. Taip pat jiems reikės ne trumpiau nei 1 valandą su atitinkamos kvalifikacijos psichologu analizuoti padarytus pažeidimus ir aptarti asmeninės atsakomybės klausimus.

 

Prasižengę vairuotojai turės tobulinti ir praktinius įgūdžius. Kelių eismo taisyklių pažeidėjams reikės atlikti asmeninį ne trumpesnį kaip pusės valandos vairavimo gebėjimų testą ir ne trumpiau nei pusvalandį lavinti transporto priemonės stabdymo įgūdžius. Šių testų rezultatus vairuotojai turės aptarti mokymo grupėje.
Mokyti prasižengusius vairuotojus galės įmonės, kurios atitiks griežtus reikalavimus mokymo įrangai – turės specialią vairavimo trasą, prietaisus, fiksuojančius vairuotojų reakcijos laiką ir reikalingus stabdymo pratimams atlikti.

 

Įmonės, siekiančios organizuoti papildomą vairavimo mokymą, taip pat privalės turėti aukštos kvalifikacijos saugaus eismo specialistus ir psichologus. Leidimus rengti papildomą mokymą įmonėms išduos Valstybinė kelių transporto inspekcija. Šiuo metu Lietuvoje transporto vairuotojus rengia daugiau nei 300 vairavimo mokyklų.