Joninės 2009 – laisva, bet nukainota šventė

 

 

Man dar net neprasidėjo atostogos, o jau dienos ims trumpėti. Oh, gosh! Taip lengvai šiam metų ciklui apsisukti aš neleisiu, stengsiuos kuo linksmiau atšvęsti trumpiausią metų – Joninių – naktį. Nagi, kas 2009 m. nusimato? Mano Mažeikiuose viso labo tik bambatrynis papludimy  prie Ventos, kitas – kažkur rajono plote. Žinoma, man teks rinktis miesto gegužinę, tačiau tai irgi tik mažiau blogiausias variantas iš visų.

 

Į ką pavirto Viekšniai (Mažeikių raj.), be kurių Joninės anksčiau sunkiai buvo įsivaizduojamos (dabar iš to festivalio likęs tik degtuko galelis, lyginant su ankstesniu laužu)? Kur Joninių festivalis pritraukdavo tūkstančius žmonių, bet ne tik dėl paparčio žiedo paieškų, o dėl to, kad paruošdavo muzikinę programą prilygstančią geriausiam vasaros po atviru dangum festivaliui.

 

Geriausi laikai užversti, kai dar mažas buvau… Atsimenu Andrių Mamontovą, Lemon Joy vienoj scenoj. Tai juk ne „Be2gether“ (taip taip, net jis A. Mamontovo nesugeba prisivilioti) ištrauka, o paprasčiausiai „old days“ kaimo šokiai. Prisikviesk dabar šiuos atlikėjus „subatvakaryje“ pagroti? Neišeis? Kas pasikeitė?

 

O dabar… Kažkoks kaimo „jurgis“ Paulius Stalionis „headlaineris“. Ar jis kam įdomus? Jei 5 Lt mokėdavom už aukščiau minėtus atlikėjus, tai dabar už šį bevertį produktą tiek teks pakloti. Na, parašysiu, kaip man sekėsi po visko (turbūt pradėsiu žodžiais „buvo naktys švento Jono, šnapsas liejos paupy…“), bet norėčiau taip pat sužinoti, kur Lietuvoje šauniausiai švenčiamos Joninės?

 

 

Primename, kad tai tik subjektyvi autoriaus nuomonė.