Apie pažeidimą piliečiai galės pranešti priėję prie bet kurio pareigūno

Valstietis.lt

 

Piliečiams, norintiems pranešti apie pažeidimą, nereikės vykti į policijos įstaigą ir pildyti aibės dokumentų. Nuo šiol tai padaryti žmonės galės priėję prie bet kurio pareigūno. Siekiant gerinti patrulių padalinių darbo organizavimą ir užtikrinti operatyvų informacijos iš piliečių priėmimą, Policijos departamente parengta naujovė – informacinio pranešimo blankas.

 

Tokį blanką turės maršrute (poste) dirbantys patrulių padalinių pareigūnai ir įteiks jį asmenims, besikreipiantiems į patrulius ir norintiems policijai pranešti turimą informaciją. Tokiu būdu pareiškėjams bus paprasčiau ir patogiau perduoti turimą informaciją. Patrulis į jį besikreipiančiam asmeniui turės pateikti blanką, o gavęs jį užpildytą – įteikti pareiškėjui blanko priėmimo šaknelę.

 

Pirmoje blanko priėmimo šaknelės dalyje (įteikiamoje pareiškėjui) patrulis nurodys gautos informacijos registracijos datą ir numerį, savo pareigas, vardą, pavardę ir pasirašys. Blanke pilietis ras atsakingo pareigūno kontaktus, kuriais galės pasiteirauti apie informacijos tikrinimo eigą.

 

Antroje blanko priėmimo šaknelės dalyje (pridedamoje prie pranešimo) patrulis nurodys gautos informacijos registracijos datą ir numerį, savo pareigas, vardą, pavardę. Šioje šaknelės dalyje turės pasirašyti tiek patrulis, tiek pareiškėjas.

 

Bus suteikta galimybė perduoti informaciją ir anonimiškai. Ji bus registruojama ta pačia tvarka, tačiau pareiškėjui neišduodama blanko priėmimo šaknelė.

 

www.valstietis.lt