Keičiasi apylinkės inspektoriaus sąvoka

Lietuvos policijos generalinio komisaro įsakymu patvirtintas naujos redakcijos Viešosios policijos prevencijos padalinio pareigūno (apylinkės inspektoriaus) tarnybinės veiklos aprašas. Pagrindiniu apylinkės inspektoriaus veiklos vertinimo kriterijumi nuo šiol tampa gyventojų (vietos bendruomenės) nuomonė apie apylinkės inspektoriaus darbą, pasitikėjimas juo kaip policijos atstovu.

 

Planuojant apylinkės inspektoriaus veiklą prioritetas bus skiriamas tokiam pareigūnui, kuris bus tikru bendruomenės policininku (pagalbininku), o ne ,,baudėju” ir jo didžioji darbo laiko dalis bus skiriama bendrajai ir individualiajai prevencijai. Siekiama, kad apylinkės inspektorius  aktyvia veikla (susitikimuose su prižiūrimos teritorijos gyventojais, nevyriausybinėmis organizacijomis, privačiomis įmonėmis) įtrauktų kuo daugiau visuomenės narių į viešosios tvarkos saugojimo ir saugios savo gyvenamosios, darbo ar kitokios buvimo aplinkos saugumo stiprinimo veiklą.

 

Iš apylinkės inspektorių bus reikalaujama inicijuoti bendruomenės aktyvo būrimąsi į saugios kaimynystės grupes, skatinti juos tapti policijos rėmėjais, kitais būdais padėti gyvenamųjų vietovių bendruomenei formuoti saugios aplinkos sistemą. Vienas iš šiemetinių policijos užsibrėžtų strateginių tikslų – gerinti policijos teikiamų paslaugų kokybę, o policijos misija – užtikrinti viešąją tvarką ir visuomenės saugumą, pagal kompetenciją formuoti saugią aplinką ir vykdyti veiksmingą nusikalstamų veikų ir kitų teisės pažeidimų prevenciją bei tyrimą.

 

www.infomazeikiai.lt