Brazilija patvirtino, kad Atlanto vandenyne rastos nuolaužos – dingusio "Air France" lėktuvo

 Bernardinai.lt

 

Brazilijos vyriausybė antradienio vakarą patvirtino, kad Atlanto vandenyne aptiktos nuolaužos priklauso 228 žmones skraidinusiam Prancūzijos oro bendrovės „Air France” lėktuvui, kuris dingo pirmadienį. Brazilijos gynybos ministras Nelsonas Jobimas (Nelsonas Žobinas) Rio de Žaneire vykusioje spaudos konferencijoje sakė, kad „nėra jokių abejonių”, kad vandenyne plūduriuojantys daiktai iš tiktųjų priklauso reiso 447-ojo reiso lėktuvui, kuris skrido iš Brazilijos į Paryžių.

 

Pasak jo, „penkių kilometrų ilgio nuolaužų juosta – laidai ir kitos lėktuvo dalys” buvo pastebėti iš kelių pro tą vietą praskridusių lėktuvų. Jie „patvirtino, kad lėktuvas nukrito toje vietoje”. Brazilijos pareigūnai iš pradžių vengė tvirtinti, jog antradienį paryčiais pirmąkart pastebėtos nuolaužos priklauso sudužusiam „Air France” laineriui „Airbus A330”.

Ministras patvirtino pranešimą apie rastas Prancūzijos lėktuvo nuolaužas po apsilankymo Rio de Žaneiro viešbutyje, kuriame apsistojusiems tuo lėktuvu skridusių žmonių artimiesiems pagalbą teikė psichologai ir gydytojai.

Pasak N.Jobimo, prie nuolaužų atplaukė trys komerciniai laivai, o trečiadienio rytą jas pasieks pirmasis iš keleto Brazilijos karo laivyno laivų. Jis tai pat pridūrė, kad bus ne vien traukiamos nuolaužos, bet ir toliau ieškoma kūnų. Jeigu būtų rasta palaikų, jie būtų nugabenti į artimiausią oro uostą – Brazilijai priklausantį Fernando de Noronjos salyną, esantį už 460 kilometrų nuo nuolaužų ruožo, o iš ten juos išskraidintų oro pajėgų lėktuvai, sakė N.Jobimas.

 

 www.bernardinai.lt