Jungtinė paroda: šiais metais „Infobalt 2009” apsijungs su „Balttechnika 2009“ (gegužės 19 – 22 d.)

 

Šiemet pirmą kartą tradicinė rudeninė „Infobalt“ paroda persikelia į pavasarį ir apsijungia kartu su technikos paroda „Balttechnika“. Gana logiškas žingsnis, įvertinant mažėjantį abiejų parodų lankomumą. Be to, „Infobalt“ šiemet lankytojus vilioja unikalia didelio masto virtualia konferencija, kuri vyks visą parodos laiką, o jos dalyviais galės būti visi, kas turi internetą ir kompiuterį. Dovanėlių turi ir kaimynystėje veiksianti „Balttechnika“ paroda – jos salėse vyks Mechatronikos varžybos, o dėstytojai, studentai, moksleiviai bei mokytojai galės ją aplankyti nemokamai.


Priminsime, jog jungtinė paroda vyks gegužės 19 – 22 dienomis Vilniuje, parodų ir konferencijų centre „Litexpo“.
„INFOBALT 2009” akcentas – virtuali konferencija

Šiemetinis „INFOBALT 2009” renginys skirsis nuo savo pirmtakų ne vien trukme ar temomis. Jame dalyvauti galės kiekvienas, netgi būdamas savo darbo vietoje ar bet kuriame pasaulio taške – renginio seminarai bei pranešimai bus transliuojami internete, sakoma „Infobalt“ asociacijos išplatintame pranešime.

Apsilankę tinklalapyje „Infobalt TV“ (http://tv.infobalt.lt), virtualieji parodos–konferencijos dalyviai galės stebėti renginį, susipažinti su jo dalyviais, diskutuoti tarpusavyje ir teikti klausimus pranešėjams. Planuojama, jog „INFOBALT 2009” bus didžiausias internetu transliuotas seminarų ciklas Lietuvoje. Pasak renginį organizuojančios asociacijos „INFOBALT“ vykdančiojo direktoriaus Edmundo Žvirblio, įgyvendinti tokį projektą paskatino populiarėjantis naudojimasis internetu.

„Kaip rodo neseniai paskelbti sociologinio tyrimo duomenys, vis daugiau lietuvių neįsivaizduoja savo gyvenimo be informacinių technologijų ir vadinamajam „IT elitui“ priklauso kone kas penktas visuomenės narys. Žengdami išvien su modernios visuomenės tendencijomis, siūlysime ne tik IT specialistams, bet ir visiems verslininkams, studentams ir moksleiviams, kurie siekia įgyti konkurencinį pranašumą ir numalšinti naujų praktinių žinių poreikį, stebėti konferencijos pranešimus internete tiek tiesiogiai, tiek ir vėliau, „INFOBALT 2009” renginiui jau pasibaigus, – sako E. Žvirblis. – Žinoma, tikimės sulaukti nemažai lankytojų, kurie nori ne tik klausytis pranešimų, bet ir keistis patirtimi, užmegzti naujų kontaktų. Konferencija–paroda tam sudaro itin palankią terpę“, – teigia asociacijos „INFOBALT“ vadovas.

Šių metų renginio pagrindinė tema – elektroninė rinkodara. Ji pasirinkta neatsitiktinai: „INFOBALT 2009” organizatoriai atkreipia dėmesį į oficialiąją statistiką, kurios duomenimis, vartotojas jį dominančios informacijos šiandien pirmiausiai ieško internete. Taigi žiniatinklio išnaudojimas įmonės rinkodarai tampa viena svarbiausių prielaidų sėkmingai veiklai, o konferencijos seminaruose ir pranešimuose bus išsamiai apžvelgiamos naujausios el. rinkodaros tendencijos bei ateitis.

„Infobalt 2009“ konferencijos-parodos metu pamatysite ir sužinosite viską, kas yra reikalinga ir strategiškai būtina Jūsų įmonės elektroninei rinkodarai.

    *
      1) XXI a. E-rinkodaros tendencijos;
    *
      2) E-rinkodara ir WEB 2.0 fenomenas;
    *
      3) E-rinkodara paieškos jėgainių optimizavime (SEO);
    *
      4) E-rinkodara socialiniuose tinkluose;
    *
      5) Video marketingas E-rinkodaroje;
    *
      6) Lankytojų srautų valdymas E-rinkodaroje;
    *
      7) E-rinkodaros tendencijos E-komercijoje;
    *
      8) E-rinkodaros ateitis.

Keturias dienas truksiančioje konferencijoje–parodoje bus apžvelgiama ir nemažai kitų įdomių temų. Rengėjai prognozuoja, jog ypatingo lankytojų susidomėjimo turėtų sulaukti naujosios atominės elektrinės statybų projektas, kuris gegužės 21 d. taip pat bus pristatomas renginyje „INFOBALT 2009”.

„Vykdant naujos atominės elektrinės statybos projektą reikės itin pažangių ir sudėtingų informacinių sistemų bei sprendimų, todėl galimybė dalyvauti kuriant ir įgyvendinant tokios apimties projektą turėtų dominti daugelį IT bendrovių, – įsitikinęs parengiamuosius atominės elektrinės statybų darbus vykdančios bendrovės „Visagino atominė elektrinė“ generalinis direktorius Marius Grinevičius. – Dalyvavimą „INFOBALT 2009” konferencijoje laikome puikia proga pristatyti naujos atominės elektrinės projekto eigą, nuveiktus ir laukiančius darbus“, – teigia „Visagino atominės elektrinės“ vadovas.

Šiemetinė konferencija–paroda rengiama ne rudenį, kaip iki šiol, bet pavasarį. Organizatorių teigimu, šis laikas yra palankesnis diskusijoms ir susitikimams, kadangi spalio–lapkričio mėnesiais IT kompanijoms paprastai būna pats darbymetis. Kita vertus, tuo pat metu vyks inžinerinės pramonės paroda „BALTTECHNIKA 2009“. Pirmą kartą šią parodą sujungiant su „INFOBALT 2009” tikimasi sudaryti naujas galimybes verslo partnerystei.
„BALTTECHNIKA 2009“ vilioja jaunimą ir pedagogus

Švietimo ir mokslo ministerija ir Lietuvos inžinerinės pramonės asociacija LINPRA kviečia studentus ir dėstytojus, profesinio mokymo įstaigų techninių specialybių mokinius, bendrojo lavinimo mokyklų vyresniųjų klasių mokinius bei jų mokytojus nemokamai apsilankyti parodoje „BALTTECHNIKA 2009“.

Parodoje bus demonstruojami šiuolaikiniai inžinerinės pramonės gaminiai – mašinos, įrankiai, transporto priemonės, metalo, elektrotechnikos ir elektronikos gaminiai, taip pat įrengimai ir technologijos, gaminių projektavimo-konstravimo technologijos, inžinerinių mokslų taikomieji darbai.

Gegužės 21 d. parodoje vyks renginiai jaunimui. 11-16 val. organizuojamos Nacionalinės mechatronikos (mechatronika – tai mechanikos, elektronikos ir informatikos derinys) varžybos, kuriose dalyvaus 5 kolegijų komandos. Komandoms reikės atlikti keletą užduočių: pagal nurodytas sąlygas parašyti ir įdiegti valdymo programą MPS moduliui, patobulinti ir įdiegti valdymo programą, atlikti gedimų paieškos užduotį. Varžybas laimėsianti Lietuvos kolegijų komanda dalyvaus Europos mechatronikos žaidynėse 2010.

ŠMM išplatintame spaudos pranešime pabrėžiama, jog organizuotos studentų ir jų dėstytojų, mokinių ir jų mokytojų grupės galės lankytis parodoje nemokamai. Iš anksto užsiregistravusias grupes lydės parodos gidas. Grupės iš anksto registruojamos ir konsultuojamos tel. (8 5) 2312520 ir el. pašto adresu info@linpra.lt.

Daugiau informacijos apie parodą galima rasti interneto svetainėje www.litexpo.lt