Mažeikiuose svečiuosis autobusiukas, vežantis kiną

 

Birželio 4 d. į Mažeikius atvyksta Kino Busas – autobusiukas su būtiniausia kino technika (projektoriumi, garso įranga, ekranu ir t. t.) keliaujantis po Lietuvos miestus ir miestelius, lankantis vaikų globos įstaigas. Ten, kur jis sustoja, demonstruojami lietuviški ir užsienio šalių filmai, skirti vaikams bei jaunimui. Susirinkusiems rengiamos paskaitos apie kiną.

 

 

Kaip informavo Mažeikių rajono savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus vyriausioji specialistė Nijolė Zakalskienė, edukacinis–kultūrinis projektas „Kino busas“ Lietuvoje įgyvendinamas jau trečius metus. Kiekvienais metais prieš projektą skelbiamas istorijų konkursas, kurio nugalėtojai turi galimybę, padedami profesionalių režisierių, išvystyti savo atsiųstą istoriją į scenarijų bei nufilmuoti filmuką. Šiemet, balandžio mėnesį „Kino buso“ komanda kartu su jaunimu vystė scenarijus bei važinėjo po Lietuvą ir juos filmavo.

„Pagrindinė projekto idėja – nekomerciniais tikslais padaryti kiną prieinamu jaunimui visoje Lietuvoje. Šiuo projektu siekiama supažindinti moksleivius su kino menu, jo istorija, kino kūrimu. Tai ir puikus laiko praleidimas moksleiviams mokslo metų pabaigoje bei vasaros atostogų metu“, – įsitikinusi N. Zakalskienė.
Gegužės 4−birželio 19 d. Kino Buso komanda ketina apkeliauti 28 Lietuvos miestus ir miestelius, aplankyti mokyklas, kultūros centrus bei vaikų namus, nemokamai rodyti filmus vaikams ir jaunimui bei pasakoti apie kino istoriją ir filmo kūrimo procesus. Birželio-liepos mėnesį „Kino busas“ bus pasirengęs vėl išvykti į kelionę ir aplankyti įvairias vaikų ir jaunimo stovyklas.

Birželio 4 d. Mažeikių rajono savivaldybės Kultūros centre rengiami du nemokami kino seansai. 14.00 val. vyks seansas, skirtas vaikams nuo 6 iki 11 metų; 18.00 val. – seansas, skirtas jaunimui nuo 12 iki 18 metų.

Kino Buso komanda laukia vaikų ir jaunimo, jų mokytojų ir tėvelių. Daugiau informacijos apie šį projektą galima rasti interneto svetainėje www.kinobusas.lt.

www.infomazeikiai.lt informacija.