Šventėje „Europos piknikas 2009“ dalyvavo Mažeikių rajono savivaldybės delegacija (FOTO)

 

Gegužės 9-10 dienomis Lenkijos mieste Plocke vyko jau tradicine tapusi šventė „Europos piknikas 2009“, kurios globėjas yra miesto meras. Šioje šventėje dalyvavo ir Mažeikių rajono savivaldybės delegacija (3 žmonės), vadovaujama mero pavaduotojo Rimanto Norkaus.

Šiais metais miesto prezidentas Miroslav Milewski delegacijai iš Mažeikių ir oficialiame priėmime, ir šventės atidarymo ceremonijoje skyrė išskirtinį dėmesį. „Plocką ir Mažeikius jungia ne tik abiejuose miestuose naftos perdirbimo veiklą vykdančių gamyklų darbas, ne tik abiejų gamyklų bendras priklausymas PKN Orlen grupei, bet ir 15 metų miestų savivaldybių bendradarbiavimas.

Tokio bendravimo įkvėpti Plocko savivaldos atstovai kūrė ir tolesnių partnerių iš Didžiosios Britanijos, Olandijos, Vokietijos, Rusijos, Serbijos, Moldovos, Italijos ir net JAV tinklą“, – savo sveikinamoje kalboje pabrėžė Plocko miesto prezidentas M.Milewski.

Mažeikių miesto vicemeras R.Norkus ir Lietuvos ambasados Lenkijoje atstovas Valdas Lastauskas susitiko su Plocko miesto prezidentu M.Milewski. Susitikime aptarta bendradarbiavimo patirtis ir galimybės plėsti jį naujose srityse. Viena tokių – Plocke rengiamas naftos perdirbimo pramonės muziejus.

Šiemet įvykęs „Europos piknikas“ – jau vienuoliktasis. Šio renginio metu Plocko miesto gyventojai susitinka su draugiškų šalių delegacijomis, susipažįsta su jų tradicijomis, istoriniu paveldu, kultūra. O delegacijos turi puikią galimybę pasidalyti patirtimi atskirose srityse.

Mažeikiškiai šiemet turėjo progos daug pabendrauti su Plocko miesto savivaldybės Projektų, turizmo ir darbo su užsieniu skyriaus specialistais, pasidomėti ten jau baigiamu ES lėšų įsisavinimu miesto tvarkymo bei namų renovavimo srityje. Apsikeitus kontaktais, Plocko miesto savivaldybės specialistai pažadėjo Mažeikių savivaldybės darbuotojus būtinai pakviesti į jų organizuojamus nemokamus seminarus įvairiais klausimais.

Europos pikniko šventėje dalyvavo atstovai iš 8 miestų partnerių Europoje ir Jungtinėse Amerikos valstijose bei iš šalių ambasadų. Miesto centre vyko miestų partnerių muzikos grupių bendras koncertas. Lietuvos ambasada Lenkijoje kartu su Turizmo centru Varšuvoje parengė Lietuvos pristatymą atskirame stende. Šventės dalyviams informaciją apie atskiras šalis pristatinėjo Plocko mokyklų moksleiviai.

 

 

 

www.infomazeikiai.lt informacija.