Sekmadienio receptas…

Baklažanų apkepas su pomidorais ir varške

Ingredientai:
2 dideli baklažanai,
druskos,
5 šaukštai aliejaus,
1 didelis svogūnas,
2 česnakų skiltelės,
500 g pomidorų,
250 g varškės arba varškės sūrio,
2 kiaušiniai,
maltų juodųjų pipirų,
prieskoninių žolelių – bazilikų, peletrūnų ir kt.,
1 šaukštas pakepintų sezamų sėklų.

Paruošimas:

Orkaitę įkaitinti iki 180°C temperatūros.

Baklažanus supjaustyti riekelėmis, apibarstyti druska ir palaikyti 1 val. Tada gerai nuplauti ir nusausinti virtuviniu popieriniu rankšluosčiu.

Keptuvėje įkaitinti 2 šaukštus aliejaus, suberti sukapotą svogūną ir pakepinti, kol suminkštės. Sudėti sutrintą česnaką, nuluptus ir kubeliais supjaustytus pomidorus, neuždengus nuolat pamaišant kepinti apie 5 min.

Varškę pertrinti, įmušti kiaušinius, suberti susmulkintas prieskonines žoles, maltus pipirus, pasūdyti ir išmaišyti.

Keptuvėje įkaitinti likusį aliejų, dėti baklažanų puseles, apkepinti kiekvieną jų pusę. Kad nebūtų per daug riebalų, apkepintus baklažanus nusausinti virtuviniu popieriniu rankšluosčiu.

Į kepimo formą dėti sluoksnį baklažanų puselių, ant jų – pusę pakepintų pomidorų, ant pomidorų – pusę kiekio paruoštos varškės. Taip sluoksniuoti dar kartą. Viršutinį sluoksnį ruošti iš baklažanų.

Kepimo formą uždengti kepimo folija ir kepti įkaitintoje orkaitėje apie 40 min. Iškeptą apkepą apibarstyti pakepintomis sezamų sėklomis.