Knygynas Pegasas pristato Vytauto Bubnio knygą SVEČIAS


Vytautas Bubnys (g. 1932) rašo prozą, dramas. Jo knygos sėkmingai leidžiamos Lietuvoje ir užsienyje. Vienas iš svarbesnių apdovanojimų – 2003 m. gauta Baltijos Asamblėjos premija už romaną „Balandžio plastėjime“ (Alma littera, 2002). Aktyvi rašytojo pilietinė pozicija lėmė, kad 1992–1996 m. jis buvo išrinktas i Seimą.

 „Kažkada buvau patikėjęs, kad esu sūnus palaidūnas. Ne, aš ne tik palaidūnas, kurio niekas nepasitiks, bet ir kuriam niekada nebus atleista.“

 
Romane „Svečias“ vaizduojama rašytoją Andriu Tumoni ištikusi keista situacija. Po vienu stogu jam tenka leisti dienas su bendrapavardžiu „broliu“ Miku, buvusiu nusikaltėliu, ką tik paleistu iš kalėjimo. Skirtingų sluoksnių, pasaulėžiūra, vyrus įsuka sudėtingų santykių ir neprognozuojamų įvykių verpetas. Abu veikėjai yra priversti nauju žvilgsniu įvertinti savo gyvenimą.

Baime, įtarumas, nepasitikėjimas, bandymas aiškintis nepaaiškinamus dalykus, noras ištiesti ranką „sūnui palaidūnui“ sukuria stiprų psichologinės įtampos lauką ir prikausto skaitytojo dėmesį.

 

 

Knygas pristato knygynas Pegasas.