Knygynas „Pegasas“ pristato Jürgen Neffe knygą „Einšteinas. Biografija“

Mieli palikuonys!

Jei nebūsite teisingesni, taikesni ir apskritai protingesni, nei esame arba buvome mes, tai tegu jus velnias griebia. Šį dorą pageidavimą su didžiausia pagarba išreiškęs esu (buvęs) jūsų Albertas Einsteinas (1936)

„Retai vienas žmogus tuo pat metu gali būti toks toliaregis ir toks trumparegis,”- teigia Jürgenas Neffe, pamėginęs naujai pažvelgti į asmenybę, kurią slepia Alberto Einšteino legenda.

Šioje Vakaruose entuziastingai sutiktoje biografijoje remiamasi naujai rastais dokumentais, dienoraščiais, Einšteino laiškais pirmajai žmonai Milevai, sūnums Hansui Albertui ir Eduardui, gydytojo Berlyne Janošo Plešo užrašais. Pasakojimas apie garsiojo fiziko vaikystę, draugus, kontraversiškus santykius su šeima, moterimis, to meto pasaulio situacijos vertinimą, aktualias teorinės fizikos problemas, nuolat liudija dualistinę Einšteino prigimtį: inteligenciją ir susikaupimą, vaikiškumą ir kandų sąmojį.

 

Siedamas įžvalgas apie Einšteino asmenybę su garsiojo fiziko novatoriškų tyrimų aprašymais, biografijos autorius pateikia ryškų ir įsimenantį šio „egocentriško vienišiaus, kuris jaučiasi atsakingas už visą žmoniją”, portretą.

 

Rubriką pristato knygynas „Pegasas“.

{parasas}