Po bandymo pagerinti SMS siuntimo rekordą – 26000 dolerių sąskaita

www.technologijos.lt

Du draugai iš centrinės Pensilvanijos beveik kiekvieną kovo mėnesio minutę praleido susirašinėdami SMS. Taip jie siekė pagerinti jau kelis metus gyvuojantį žinučių siuntimo rekordą Tikslą pasiekti jiems pavyko – iš viso išsiųsta 217000 pranešimų, tačiau vienas jų jau gavo operatoriaus išrašytą 26000 dolerių sąskaitą.


29 metų Nick Andes ir 30 metų Doug Klinger rekordiniam bandymui pasitelkė neribotai SMS siųsti leidžiančius pokalbių planus, todėl sąskaita atkeliavo kiek nelauktai. „Ji pas mane atkeliavo supakuota dėžėje, vien kurios siuntimui operatorius išleido 27,55 dolerio”, teigė Andes ši antradienį.  Šiuo metu vyksta derybos su telekomunikacijų paslaugų kompanija „T-Mobile” dėl sąskaitos išrašymo teisėtumo.

Abu draugai tekstiniais pranešimais susirašinėja daugiau kaip dešimtmetį, ir tai juos paskatino pasidomėti, koks gi yra didžiausio išsiųstų SMS kiekio rekordas. Internete jiems pavyko rasti tai, kad jis nuo 2005 metų priklauso Indijoje gyvenančiam Deepak Sharma. Andes ir Klinger sureguliavo savo telefonus taip, kad jie iš karto galėtų siųsti kelis pranešimus, ir vasarį atlikto testinio bandymo metu jie nustatė, kad kai vidutiniškai per dieną įmanoma išsiųsti nuo 6000 iki 7000 pranešimų. „Dauguma žinučių susidėjo arba iš trumpų frazių, arba vos iš vieno žodžio, kurie buvo kartojami daugybę kartų”, vienas rekordininkų pasakojo telefoninio pokalbio su žurnalistais metu. Per mėnesį Andes išsiuntė virš 140000 žinučių, o Klinger išsiuntė virš 70000 – bendras SMS skaičius šiek tiek viršija 217000.

Kol kas organizacija „Guinness World Records” dar tebeanalizuoja paraišką registruoti šį rekordą.

 

 

www.technologijos.lt