Šeštadienio receptas…

Apelsinų salotos su alyvuogėmis

Jums reikės:
2 besėklių apelsinų ( geriausia tiktų raudonieji apelsinai ),
žalių svogūnų laiškų,
apie 10 juodųjų alyvuogių ( galima ir daugiau ),
1 šaukšto alyvuogių aliejaus,
1 džiovintos raudonosios aitriosios paprikos arba aitriosios paprikos miltelių,
žiupsnelio žalių petražolių lapelių,
druskos,
maltų juodųjų pipirų.

Paruošimas:
Apelsinus nuplauti, aštriu peiliu nulupti žievelę ir baltąjį sluoksnį. Apelsinus supjaustyti riekelėmis. Apelsinų sultis, išbėgusias pjaustant, atsidėti.

Supjaustytus apelsinus, alyvuoges, sukapotus žalių svogūnų laiškus ir susmulkintus žalių petražolių lapelius sudėti į didesnę lėkštę arba negilią salotinę ir lengvai sumaišyti.

Dubenėlyje sumaišyti alyvuogių aliejų, atidėtas apelsinų sultis, susmulkintą aitriąją papriką, druską, pipirus ir užpilti ant salotų. Palaikyti apie 30 min., tada apibarstyti susmulkintomis petražolėmis ir tiekti.

Vietoj žalių svogūnų laiškų į salotas galima dėti susmulkinto raudonojo svogūno. SKANAUS…