Valstybė kompensuos buvusiems bedarbiams transporto ir dalį apgyvendinimo išlaidų

 

Bedarbiams, kuriems nebus pasiūlyta tinkama darbo vieta arti namų, valstybė kompensuos iki 3 mėnesių atvykimo į darbą išlaidas. Tokia nuostata numatyta Užimtumo rėmimo įstatymo pataisų projekte. „Tai nemaža paspirtis darbo neturintiems žmonėms, kuriems daro biržos darbuotojai visgi pasiūlys darbo vietą tolėliau nuo namų“, – sakė socialinės apsaugos ir darbo ministras Rimantas Jonas Dagys.


Ši aktyvios darbo rinkos politikos priemonė trečiadienį pasiūlyta Vyriausybei, kuri turėtų apsispręsti dėl Užimtumo rėmimo įstatymo pataisų paketo. Jam dar turės pritarti Seimas. Pasak ministro R.J.Dagio, bet kuri laisva darbo vieta šiandien yra itin vertinama, todėl bedarbiai raginami pasinaudoti atsiversiančia galimybe gauti kelionės kompensacijas.

Projekte siūloma išlaidas kompensuoti tada, kai buvęs bedarbis tolimojo ar vietinio (priemiestinio) susisiekimo autobusais, traukiniu ar nuosavu transportu turi pasiekti darbo vietą, esančią toliau nuo namų.

Kompensaciją numatoma mokėti 3 mėnesius, kai išlaidos kelionei viršija 20 proc. įsidarbinusiojo darbo užmokesčio ir jis yra mažesnis už 2 minimalius mėnesinius atlyginimus (MMA), tai yra 1600 litų. Kelionės kompensavimo dydis sieks 0,5 MMA arba  iki 400 Lt per mėnesį.

Be kita ko, numatoma galimybė buvusiems bedarbiams kompensuoti ir dalį apgyvendinimo išlaidų, kai žmogus į darbo vietą vyksta ne dažniau kaip kartą per savaitę. Kompensacijos dydis per mėnesį sieks iki 0,5 MMA arba iki 400 Lt.

 

 

www.infomazeikiai.lt ir www.ldb.lt informacija.