Policijos diena Mažeikių rajono policijos komisariate

Šiandien Telšių apskrityje vyko policijos diena. Įvairaus pobūdžio susitikimai, renginiai vyko Telšiuose. Į susitikimus Mažeikių rajono policijos komisariate atvyko Policijos departamento generalinio komisaro pavaduotojas Saulius Skvernelis.

Nuo 10.00 val., Mažeikių rajono policijos komisariato salėje buvo laukiami rajono ir miesto gyventojai, tačiau gyventojai šiam susitikimui buvo pasyvūs, dalyvavo tik vienas gyventojas, tačiau jo apsilankymas visus labai pradžiugino, kadangi jo atsiliepimai apie pareigūnus, jų darbą tik teigiami. Labai pasidžiaugė, kad policija rūpinasi jų saugumu, gyventojai raginami burtis į „Saugios kaimynystės“ grupes.

 

Nuo 10.45 val., į susitikimą su generalinio komisaro pavaduotoju Sauliumi Skverneliu bei policijos komisariato vadovais atvyko Mažeikių rajono Savivaldybės meras V. Džiugelis, Mažeikių rajono Savivaldybės administracijos direktorius B. Kryžius, Mažeikių rajono ir miesto seniūnai, bendruomenių pirmininkai, Visuomeninės tarybos prie policijos komisariato pirmininkas bei jos nariai.

Generalinio komisaro pavaduotojas S. Skvernelis savo įžanginėje kalboje priminė susirinkusiesiems, jog nuo 2008 m. spalio 1 d. pasikeitė policijos valdymo sistema, tai yra policijos darbas organizuojamas apskričių principu ir jau tapo tradicija, šios reformos etape vykti į apskritis, ypač, kur paskirti nauji vadovai. Šių organizuojamų policijos dienų tikslas yra susitikimai su gyventojais, Savivaldybių vadovais, seniūnais, kurių metu būtina išsakyti, išgirsti trūkumus, pasiūlymus. Visuomenė laukia ir nori sulaukti kokybiškos policijos. Gyventojų pasitikėjimo reitingas vietinėse bendruomenėse yra gana aukštas, tame tarpe ir Telšių apskrityje.

Generalinio komisaro pavaduotojas S. Skvernelis itin pasidžiaugė, jog glaudus bendravimas vyksta tarp vietos savivaldos ir policijos, jog bendruomenės yra įtraukiamos į veiklą, sparčiai kuriasi „Saugios kaimynystės“ grupės, kad nors ir vienas gyventojas šiandien lankėsi komisariate, tačiau jo atsiliepimai apie policiją tik labai geri.

Toliau vyko diskusijos, svečias, taip pat ir komisariato viršininkas A. Jusys atsakinėjo į susitikimo dalyvių pateiktus klausimus, pastebėjimus. Bendrai buvo gvildenamos tokios problemos, kaip viešoji tvarka viešoje erdvėje, šiuo metu labai opi problema-transporto parkavimas, kuri iki šiol sunkiai sprendžiama. Dėl Viešosios tvarkos užtikrinimo, gerb. S. Skvernelio žodžiais tariant, policija stengiasi visomis išgalėmis: pastoviai daromi reidai, pajėgos gausios, galbūt jos nėra pakankamos, bet jos tikrai yra gausios.

Viršininkas A. Jusys, papildydamas pavaduotoją S. Skvernelį informavo, jog šiuo metu yra vykdoma daug įvairių prevencinių priemonių, akcijų. Stengiamasi, kol leidžia galimybės, stiprinti turimas pajėgas bei priartinti jas prie seniūnijų. Tai turėjo būti pastebima ir seniūnijose.

Gana plačiai buvo kalbama apie policijos rėmėjų veiklą, jų pagalbą policijai bei pačių dalyvavusiųjų išreikštas noras tapti policijos rėmėjais.
Už išgelbėtą jauno žmogaus gyvybę, nuoširdžius padėkos žodžius policijos pareigūnų atžvilgiu išsakė Židikų seniūnijos seniūnė S. Valatkevičienė.
Baigdami šį trumpą, bet šiltą susitikimą, viršininkas A. Jusys padėkojo visiems susirinkusiems už dalyvavimą, na, o generalinio komisaro pavaduotojas S. Skvernelis pažadėjo, jog tokio pobūdžio susitikimai bus organizuojami ir ateityje.

 

 

 

www.infomazeikiai.lt  ir Mažeikių policijos informacija.