"Mažeikiai" NKL mažajį finalą pradėjo prasčiausiomis sezono rungtynėmis

 

Vakar „Mažeikiai” Utenoje susitiko su vietos „Juventus LKSK”. Triuškinančia nesėkme pradėjo NKL mažąjį finalą nusileisdami rezultatu 100:62 (28:20, 26:18, 29:11, 17:13) ir serijoje iki trijų pergalių jau atsilieka 1:0.


Rungtynės prasidėjo nerezultatyviai ir sužaidus beveik dvi minutes Tomas Klimas taikliu vienu baudos metimu pelnė pirmuosius taškus. Tolimų metimų dėka, šeimininkai sužaidus 7 minutes privertė A.Rudį prašyti minutės pertraukėlės kai jo vadovaujama komanda įgijo rimtesnį taškų deficitą – 17:11. Kėlinį 4:0 baigę uteniškiai po pirmojo kėlinio turėjo 8 taškų pranašumą.

Antrajį kėlinį tolimu metimu pradėjo Eimutis Petravičius. Nors šeimininkai pirmavo jau ir 14 taškų skirtumu, mažeikiškiai per daug toli jiem pabėgti neledo. Svečiai tolimais metimais mažino skirtumą ir iš turėtų 14 taškų Utenos ekipai beliko vos 3 – 40:37. Tačiau Juventus nemiegojo, ir netrukus persvarą tapo rekordinė 15 taškų.

5 taškai iš eilės trečiąjį kėlinį pradėjo Audrius Mineikivs taip savo komandą išvesdamas į priekį jau net iki 20 taškų. Po dar vienos įspūdingos Audriaus Meikio atkarpos (jau 25 taškai ir 11 atkovotų kamuolių) Utenos ekipa įgijo net 23 taškų pervsrą – 67:44. Įpusėjus trečiąjam kėliniui traumą patiria Paulius Budreckis. Šeimininkai tuo dar labiau pasinaudojo ir netrukus turėjo jokių vilčių nepaliekančią, triuškinančią 31 taško persvarą – 76:45. Iki kėlinio galo ji dar labiau išaugo.

Ketvirtasis kėlinys jau buvo tiktais formalumas. Utenos ekipa tik dar labiau padidino pranašumą, o „Mažeikiai” sužaidę praščiausias sezono rungtynes turėjo pripažinti triuškinantį varžovų pranašumą.

Nepaisant šių problemų, trečiajame kėlinyje čiurnos traumą patyrė neperseniausiai po traumos atsigavęs Paulius Budreckis.

Fianalo rungtynėse Prienuose vietos „Rūdupis” rezultatu 74:79 nusileido Pakruojo „Merestai” ir serijoje iki 4 pergalių atsilieka 1:0.

„Juventus LKSK”: Audrius Mineikis 25 (24 min., 8/10 dvitaškiai, 12 atkovotų kamuolių), Eimutis Petravičius 17, Marius Kudauga 13.

„Mažeikiai”: Marijus Norkus 12 (1/6 dvitaškiai), Laurynas Jacevičius 10, Mindaugas Tamušauskas ir Tomas Klimas (6 atkovoti kamuoliai ir 5 klaidos) – po 10.

 

 

www.kkmazeikiai.xz.lt ir www.infomazeikiai.lt informacija.