AB "Mažeikių nafta" pagerbė iš degančio autobuso spąstų išsigelbėjusius moksleivius

AB „Mažeikių nafta“ pagerbė ir apdovanojo septynis Mažeikių rajono Laižuvos mokyklos mokinius, kurie tapo dramatiško įvykio dalyviais kovo 27-ąją užsidegus autobusui. Laižuvos Antano Vienažindžio pagrindinės mokyklos moksleiviai, užsiliepsnojus ir į pakelės griovį nuriedėjus juos iš mokyklos vežusiam autobusui „PAZ“, pateko į autobuso spąstus.

 

Nebuvo kam atidaryti autobuso durų. Tuo metu dešimtokas Tomas Karpis ir devintokas Audrius Paulauskas išdaužė degančio autobuso langą ir padėjo išlipti jaunesniems keleiviams, kurių jauniausiam – 6 metai.

Moksleiviai ir juos lydėję pedagogai susitiko su AB „Mažeikių nafta“ generaliniu direktoriumi Mareku Mroczkowskiu. Visiems įvykio dalyviams įteiktos asmeninės dovanos. Du kitus autobuso keleivius gelbėję moksleiviai apdovanoti  iPod grotuvais. Jauniausiajam, kuris gaisro metu prarado kuprinę su daiktais, įteikta nauja kuprinė su mokymosi reikmenimis.

Moksleiviams surengta ekskursija po gamyklą. Jie taip pat susitiko su bendrovėje dirbančiais ugniagesiais – Priešgaisrinės  gelbėjimo tarnybos AB „Mažeikių nafta“ apsaugai darbuotojais. Pastarieji moksleiviams papasakojo apie savo darbą, parodė, kaip veikia kai kurios gaisrų gesinimo technikos priemonės.
„Moksleiviai, kurie gelbėjo ne tik save, bet ir kitus, atliko žygdarbį, kuriuo žavimės ir didžiuojamės – jį galime laikyti pavyzdžiu sau ir kitiems“, – sakė  AB „Mažeikių nafta“  viešųjų ryšių  direktorius Rosvaldas Gorbačiovas.    

Jis taip pat sakė, kad bendrovė visada siekia puoselėti socialiai atsakingus santykius su rajono bendruomene, nuolat remia  ir dalyvauja įvairiuose bendruomenės projektuose .

 

 

www.infomazeikiai.lt