Kiaulių komplekso Mažeikiuose nebus

Gigantiško danų kiaulių komplekso Mažeikiuose nebus. Mažeikių kaimo bendruomenė kartu su Mažeikių rajono savivaldybe pagaliau laimėjo ketverių su puse metų teismų maratoną prieš danų kapitalo UAB „Bugenių agro”.

Per tą laiką įvyko 6 teismai, savivaldybės ir bendruomenės atstovai daugiau kaip pusę metų dirbo Vyriausybės sudarytoje darbo grupėje kiaulininkystės problemoms spręsti, dalyvavo įvairiuose pasitarimuose su Seimo Pirmininke, Seimo komitetais, atskirais Seimo nariais, ministerijų ir institucijų atstovais. Dėka šių aktyvių veiksmų visoje šalyje buvo sustabdyta kiaulininkų nežabota plėtra, veikiantys kompleksai įpareigoti tvarkyti aplinkosaugines problemas, mažinti veiklą iki įstatymais nustatytų dydžių.

Sausio 18 d. 16 val. Mažeikių rajone, Bugenių kaimo bendruomenės namuose organizuojama spaudos konferencija aptarti precendentų Lietuvoje neturintį įvykį. Tai kol kas vienintelė bendruomenė, atsilaikiusi begaliniam spaudimui, kovojusi už savo teises Seime, Vyriausybėje, nepasidavusi aplinkosaugininkų pinklėms, teikusi įstatymų pataisas, suorganizavusi begalybę protestų akcijų ir piketų prie valstybės institucijų, teismų, Danijos ambasados. Konferencijoje dalyvaus ir kitos šalies bendruomenės, kenčiančios nuo danų gigantiškų gyvulininkystės kompleksų poveikio.

Seimo narys, Seimo valdybos sudarytos darbo grupės stambių gyvulininkystės ir paukštininkystės ūkių keliamoms problemoms spręsti vadovas Jonas Stanevičius pabrėžia, kad bugeniškių, Mažeikių rajono savivaldybės specialistų pasiekimas neabejotinai ras savo vietą Mažeikių rajono raidos istorijoje.

LR Seimo kanceliarijos inf.

{parasas}