Sekmadienio receptas…
Lietiniai su pievagrybiais
Jums reikės:
Lietinių tešlai:
apie 250 g miltų,
apie ½ l pieno,
2 kiaušinių,
1 šaukšto aliejaus,
druskos,
aliejaus lietiniams kepti.
Įdarui:
apie 300 g porų baltosios dalies,
50 g rūkytos šoninės,
2 šaukštų sviesto,
1 raudonojo svogūno,
150 g pievagrybių,
250 g tarkuoto fermentinio sūrio,
2 česnako skiltelių,
50 ml sauso baltojo vyno,
maltų juodųjų pipirų,
maltų muskatų,
druskos.
Paruošimas:
Lietinių tešlai į dubenį suberti persijotus miltus, įmušti kiaušinius, įpilti aliejų, truputį pieno, pasūdyti ir gerai išmaišyti. Maišant supilti likusį pieną, išplakti, tešlą palaikyti apie 1 val., tada iškepti lietinius. Jeigu tešla sutirštėja, prieš kepant įpilti pieno arba vandens.
Įdarui porus nuvalyti, perpjauti išilgai pusiau, gerai nuplauti ir supjaustyti plonais griežinėliais.
Šoninę supjaustyti kubeliais ir pakepinti didesnėje keptuvėje. Suberti supjaustytus porus ir patroškinti.
Kitoje keptuvėje ištirpinti 1 šaukštą sviesto, suberti nuluptą sukapotą svogūną, truputį pakepinti, tada sudėti nuvalytus supjaustytus pievagrybius ir, retkarčiais pamaišant, pakepinti apie 10 min.
Tarkuotą sūrį suberti į puodelį ( dalį sūrio palikti lietiniams apibarstyti ), statyti į indą su karštu vandeniu ir maišyti, kol sūris išsileidžia. Sudėti sutrintą česnaką, supilti vyną ir išmaišyti.
Į dubenį sukrėsti ištroškintus porus, pievagrybius su svogūnu, supilti tarkuoto sūrio ir vyno padažą, pasūdyti, įberti maltų pipirų, muskatų. Viską gerai sumaišyti.
Orkaitę įkaitinti iki 190º C.
Iškeptus lietinius aptepti paruoštu įdaru ir suvynioti voleliais.
Dėti į išteptą likusiu sviestu kepimo indą, apibarstyti tarkuotu sūriu, dėti į įkaitintą orkaitę ir kepti apie 30 min.
Tiekti su šviežių pomidorų salotomis. SKANAUS…