Neįprastas šaldytuvo panaudojimas

Šaldytuvas – nepamainomas daiktas namų ūkyje, tačiau jį galite panaudoti ne tik pagal tiesioginę paskirtį – maisto išsaugojimą, bet jis gali tikti ir sprendžiant daugelį buitinių problemų. Taigi, šaldytuvas bus naudingas:

1. Prailginti žvakės „gyvenimą“. Prieš uždegant žvakę, įdėkite ją mažiausiai dviem valandoms į šaldiklį, tuomet žvakė degs kur kas ilgesnį laiką. Šaldiklis leis grąžinti prekinę išvaizdą jau panaudotoms, bet nevisiškai sudegusioms žvakėms. Palaikykite jas nors porą valandų šaldiklyje ir nuvarvėjęs vaškas lengvai nusiims ir žvakelė bus lyg nauja.

 

2. Atskirti sulipusias nuotraukas. Daugelis žmonių turi didžiulį nuotraukų archyvą, tad visoms nuotraukoms albumų nepakanka ir jas tenka laikyti sudėtas dėžutėse. Viena negatyvių pasekmių – nuotraukos sulimpa. Jei Jūs mėginsite jas atskirti, galite jas sugadinti. Todėl jei norite to išvengti, sulipusias nuotraukas patalpinkite į šaldiklį, po to su aštriu peiliu jas atskirkite. Neskubėkite, – jei jos neatsiklijuoja, palaikykite nuotraukas šaldiklyje dar pusvalandį, tuomet nuotraukos atsiklijuos be pažeidimų. Šis metodas puikiai tinka ir kitiems daiktams, pavyzdžiui – pašto ženklams.

 

3. Sutaupyti spragėsių. Jei kada esate darę popkornus, tai turėtumėte žinoti, jog dažnai lieka ir neišsprogusių grūdelių. Kad kuo daugiau popkornų išsproginėtų, juos saugokite šaldiklyje, o ruošti juos galite net neatitirpinę.

 

4. Išvengti nemalonaus kvapo. Sena knyga nemaloniai kvepia pelėsiais ir dulkėmis, o plastikinis indelis – žuvimi? Palikite juos nakčiai šaldiklyje. Ryte jie nebeturės jokio kvapo. Tokiu būdu nemalonų kvapą galima panaikinti nuo bet kokio nedidelio daikto.

 

5. Išvalyti drabužius nuo prilupusios kramtomosios gumos. Visiems žinoma, kad pašalinti kramtomąją gumą nuo drabužių – labai sudėtinga. Įdėkite drabužį į šaldiklį kelioms valandoms, po to su peiliu nuskuskite kramtomąją gumą ir išplaukite likusią dėmę. Nuo kramtomosios gumos neliks nė žymelės. Taip pat galite išvalyti drabužius ir nuo užlašėjusio vaško.

 

6. Prailginti moteriškų kojinių dėvėjimo laiką. Naujas kojines ar pėdkelnes galima patalpinti kelioms valandoms į šaldiklį, tuomet jas dėvėsite ilgiau ir jos bus patvaresnės. Tik kad išvengtumėte peršalimo, nepamirškite jų visiškai atitirpinti prieš pradedant mūvėti.

 

7. Išvengti paakiuose ratilų ir patinimų. Šaldiklyje laikykite du arbatinius šaukštelius. Atsiradus maišeliams paakiuose, prie jų priglauskite ledinius šaukštelius. Laikykite juos nuo kelių sekundžių iki minutės ir viskas praeis.

 

8. Padidinti kosmetikos efektyvumą ir išsaugojimo laiką. Laikykite kosmetiką šaldytuve (bet ne šaldiklyje!). Ypač tai susiję su toniku, kremu, losjonu ir kaukėmis. Šviesa ir šiluma išardo antibakterines medžiagas, įeinančias į kosmetikos sudėtį ir bakterijos plinta nepaprastu greičiu. Žema temperatūra prailgins naudingų savybių galiojimą iki dviejų-trijų mėnesių. Jei Jūsų kosmetika naudojosi kitas žmogus arba jei Jūs lūpas dažėte, esant herpesui, tai nuo užsikrėtimo galima apsisaugoti kosmetinę priemonę patalpinus į šaldiklį kelioms valandoms.

 

9. Pratempti naują avalynę. Jeigu reikia pratempti naują avalynę ar vaiko batukus, kurie pasidarė mažoki, į juos įdėkite kietus politeleno paketus, į vidų įpilkite vandens ir užšaldykite juos šaldiklyje. Kaip jau žinote, vanduo šaldomas plečiasi, tai reiškia, kad yra šansas, jog avalynė taip pat padidės vienu ar net keliais dydžiais.

 

10. Išsaugoti kavos aromatą. Norėdami kavą išsaugoti ne ilgiau kaip savaitę, ypatingų priemonių imtis nereikia, bet kad išsaugotumėte dvi savaites ar net mėnesį, geriausia ją įdėti į šaldytuvą, o jei norite išsaugoti ilgiau nei mėnesį – pupeles užšaldykite šaldiklyje.  Tai sustabdys cheminių reakcijų plitimą, dėl kurių genda pupelės. Užšaldymas išlaiko kavos aromatą, todėl Jūs galite turimą per didelį kavos pupelių kiekį užšaldyti ilgam periodui. Prieš pupelių malimą, jų net nebūtina atitirpinti.    

 

Šaltinis: eli.lt

 

{parasas}